Pikantna Zupa Kukurydziana

Pikantna Zupa Kukurydziana
Pikantna zupa kukurydziana może być tylko bezglutenowe, bezmleczne i lakto ovo Wegetariańskie przepis, którego szukałeś. Za 4,36 zł za porcję, otrzymujesz danie główne, które serwuje 3. Jedna porcja zawiera 595 kalorii, 20g białka, oraz 14g tłuszczu. Kilka osób zrobiło ten przepis, a 13 powie, że trafił w sedno. Jest dostarczany przez Allrecipes. Mieszanka skórki pomarańczowej, mleka sojowego, czosnku i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa około 1 godzina i 20 minut. Z łyżką wynik 91%, to danie jest niesamowite. Pikantna Zupa Kukurydziana, Pikantna Zupa Kukurydziana, oraz Pikantna zupa kukurydziana i krabowa są bardzo podobne do tego przepisu.

Instrukcje

1
Umieść kukurydzę shoepeg i świeżą kukurydzę w dużym garnku z winem i wodą. Doprowadzić do wrzenia na dużym ogniu, następnie zmniejszyć ogień do średnio niskiego, przykryć i gotować na wolnym ogniu 20 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeża Kukurydzaświeża Kukurydza
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
1 łyżeczka Soli Sezonowanej McCormick® Season-All®1 łyżeczka Soli Sezonowanej McCormick® Season-All®
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski
2
W międzyczasie rozgrzej oliwę z oliwek na dużej patelni na średnim ogniu. Dodaj cebulę, czosnek, żółtą paprykę, czerwoną paprykę i papryczkę jalapeno. Gotuj i mieszaj, aż warzywa zmiękną, a cebula stanie się przezroczysta, około 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryka żółtaPapryka żółta
12 Papryczek Jalapeno (około 3 Cali Każda)12 Papryczek Jalapeno (około 3 Cali Każda)
Papaja (hawajska), Pokrojona W Drobną KostkęPapaja (hawajska), Pokrojona W Drobną Kostkę
1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego
2 Funty Mieszanych Odmian świeżych Grzybów2 Funty Mieszanych Odmian świeżych Grzybów
1 Pomarańcza, Skórka1 Pomarańcza, Skórka
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
3
Wymieszaj mieszankę pieprzu do garnka z kukurydzą wraz z mlekiem sojowym, oregano i salsą chipotle. Włóż zupę do wrzenia na średnim ogniu, następnie zmniejsz ogień do średnio niskiego i gotuj na wolnym ogniu przez 10 minut. Rozpuść skrobię kukurydzianą w 1/3 szklanki zimnej wody i wymieszaj z gotującą się zupą wraz z miodem, sosem sojowym, skórką pomarańczową i czosnkiem w proszku. Dusić kolejne 10 minut, aby zagęścić zupę, często mieszając.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ser Topiony O Obniżonej Zawartości Tłuszczu (Velveeta), Pokrojony W PlasterkiSer Topiony O Obniżonej Zawartości Tłuszczu (Velveeta), Pokrojony W Plasterki
Skórka PomarańczowaSkórka Pomarańczowa
1 Puszka (12 Uncji) Dietetycznego Napoju Gazowanego1 Puszka (12 Uncji) Dietetycznego Napoju Gazowanego
6 Bułek Z Nasionami Sezamu, Podzielonych6 Bułek Z Nasionami Sezamu, Podzielonych
Olej PieprzowyOlej Pieprzowy
SoymilkSoymilk
Puszki) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości SoduPuszki) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu
8 (U-12) Krewetek8 (U-12) Krewetek
1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami
Nóż Do Obierania (używaj Z Osobą Dorosłą)Nóż Do Obierania (używaj Z Osobą Dorosłą)
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
1 łyżeczka Soli Sezonowanej McCormick® Season-All®1 łyżeczka Soli Sezonowanej McCormick® Season-All®
1 (28 Uncji) Puszka Pieczonych, Pokrojonych W Kostkę Pomidorów (zalecane: Muir Glen)1 (28 Uncji) Puszka Pieczonych, Pokrojonych W Kostkę Pomidorów (zalecane: Muir Glen)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski
4
Zdejmij z ognia i dopraw do smaku solą i popękanym pieprzem przed podaniem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Popękany PieprzPopękany Pieprz
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych

Polecane wino: Chardonnay, Sauvignon Blanc, Riesling

Zupa kukurydziana działa naprawdę dobrze z Chardonnay, Sauvignon Blanc i Riesling. Chowder może skorzystać z chrupiącej bieli, aby przeciąć bogaty, kremowy bulion-lub możesz pójść na całość lub wrócić do domu z bogatym, maślanym chardonnay. Broadside Chardonnay z oceną 4,4 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym dopasowaniem. Kosztuje około 15 dolarów za butelkę.
Broadside Chardonnay
Broadside Chardonnay
Jasne jasne złoto. Dojrzałe aromaty gruszki i nektaryny wykazują dobrą klarowność i podnoszą zadymiony osad i niuanse prażonych ziaren z napowietrzaniem. Jedwabista i otwarta dzianina, oferująca skoncentrowane smaki sadu i owoców pestkowych uzupełnione sugestiami kopru włoskiego i miodu. Jakość dymu powraca po długim, gładkim wykończeniu, które pozostawia odświeżająco gorzką nutę Skórki gruszki.
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 20 m.
Porcje3
Ocena Zdrowia62
Magazyn