Pierogi z polskiej kuchni z nadzieniem ziemniaczanym, serem, boczkiem i groszkiem

Pierogi z polskiej kuchni z nadzieniem ziemniaczanym, serem, boczkiem i groszkiem
Pierogi z Polskiej wiejskiej kuchni z nadzieniem ziemniaczanym, serem, boczkiem i groszkiem mogą być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis sprawia, że 16 porcji z 302 kalorie, 9g białka, oraz 14g tłuszczu każdy. Na 71 centów za porcję, ten przepis okładki 10% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka ziemniaków, ciasto na pierogi, ser ricotta i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Ten przepis jest typowy dla kuchni wschodnioeuropejskiej. Ten przepis jest lubiany przez 240 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 46%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Z polskiego Wiejskiego Domu Kuchnia Barszcz, Z Polskiej wiejskiej kuchni czerwona kapusta z żurawiną, oraz Z kuchni Polskiego wiejskiego domu dwa razy gotowane grzyby Dzikie dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Dla ciasta pierogi: na czystej powierzchni roboczej, usypać mąkę i zrobić studnię w środku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)
Lorann Profesjonalna Kuchnia®Lorann Profesjonalna Kuchnia®
2
Dodać jajko, olej roślinny i sól do studni i ostrożnie ubić widelcem bez włączania mąki. Nadal mieszając drewnianą łyżką, dodając niewielką ilość ciepłej wody i stopniowo dodając mąkę. Dodać kolejną porcję wody tylko wtedy, gdy ostatnia została dokładnie wymieszana z mąką i mieszanina wyschła. Gdy ciasto zacznie się formować, trać łyżkę i ugniataj ciasto rękami. Zaprzestać dodawania wody po dodaniu całej mąki i uformowaniu miękkiego ciasta (nie powinno być mokre ani lepkie - jeśli tak, dodaj trochę więcej mąki).
Składniki, których będziesz potrzebować
2 15-uncjowe Puszki Hominy, Odsączone I Wypłukane2 15-uncjowe Puszki Hominy, Odsączone I Wypłukane
Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)
Lorann Profesjonalna Kuchnia®Lorann Profesjonalna Kuchnia®
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
2 łyżki świeżo Wyciśniętej Cytryny Lub Do Smaku2 łyżki świeżo Wyciśniętej Cytryny Lub Do Smaku
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Uncje Serka śmietankowego, Temperatura Pokojowa (okUncje Serka śmietankowego, Temperatura Pokojowa (ok
3
Weź zegar kuchenny i ustaw go na 8 minut. Kontynuuj zagniatanie ciasta, aż zegar zgaśnie, odkurzając powierzchnię roboczą mąką w razie potrzeby, aby ciasto nie przywierało. Powinien być gładki i elastyczny. Odwróć miskę na ciasto i pozostaw w temperaturze pokojowej przez 1 godzinę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)
Lorann Profesjonalna Kuchnia®Lorann Profesjonalna Kuchnia®
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pomidory Winogronowe Przekrojone Na Połówki (najlepiej żółte I Czerwone)Pomidory Winogronowe Przekrojone Na Połówki (najlepiej żółte I Czerwone)
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
1
Włożyć ziemniaki do dużego rondla wypełnionego wodą, doprowadzić do wrzenia i kontynuować gotowanie do miękkości.
Składniki, których będziesz potrzebować
9 Szklanek Pokrojonych W Plasterki Obranych Ziemniaków9 Szklanek Pokrojonych W Plasterki Obranych Ziemniaków
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
2
Odcedzić i umieścić w dużej misce do mieszania.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Takie Jak Sery Do TacosTakie Jak Sery Do Tacos
3
Podczas gotowania ziemniaków, podsmaż boczek na dużej patelni na średnim ogniu, aż będzie chrupiący.
Składniki, których będziesz potrzebować
9 Szklanek Pokrojonych W Plasterki Obranych Ziemniaków9 Szklanek Pokrojonych W Plasterki Obranych Ziemniaków
1 Pasek Boczku, Pokrojony W Małe Smalce1 Pasek Boczku, Pokrojony W Małe Smalce
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
4
Ugotowany boczek wyjąć i osuszyć na papierowych ręcznikach, ale na patelni trzymać 1 lub 2 łyżki tłuszczu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Boczek GotowanyBoczek Gotowany
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Na 4 świeże Liście Bazylii, Pokrojone W Cienkie PlasterkiNa 4 świeże Liście Bazylii, Pokrojone W Cienkie Plasterki
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
5
Dodać mieloną cebulę i gotować w tłuszczu boczku, aż będzie miękka i lekko rumiane.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 łyżeczki Posiekanego świeżego Tymianku Lub Suszonego1/2 łyżeczki Posiekanego świeżego Tymianku Lub Suszonego
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
6
Dodać groszek i nadal gotować, aż groszek są tylko gotowane, o 2 protokół. Odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 Słoiki (po 4 Uncje Każdy) Pokrojone W Kostkę Pimientos, Odsączone3 Słoiki (po 4 Uncje Każdy) Pokrojone W Kostkę Pimientos, Odsączone
7
Boczek pokruszyć i dodać do miski z ziemniakami, wraz z serem. Obficie przyprawiamy solą i pieprzem, a składniki razem rozgniatamy. Używamy ręcznego miksera ustawionego na niskiej prędkości. Możesz użyć robota kuchennego, jeśli chcesz, ale uważaj, aby nie przetworzyć: mieszanina powinna być nieco grudkowata—nie kremowa gładka. Złóż groszek i mieloną cebulę. Smak i prawidłowe do przypraw.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
Po 1/8 łyżeczki Suszonego Tymianku, Bazylii I Rozmarynu, PokruszonychPo 1/8 łyżeczki Suszonego Tymianku, Bazylii I Rozmarynu, Pokruszonych
9 Szklanek Pokrojonych W Plasterki Obranych Ziemniaków9 Szklanek Pokrojonych W Plasterki Obranych Ziemniaków
Sos żurawinowy, Do PodaniaSos żurawinowy, Do Podania
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
1 Pasek Boczku, Pokrojony W Małe Smalce1 Pasek Boczku, Pokrojony W Małe Smalce
3 Słoiki (po 4 Uncje Każdy) Pokrojone W Kostkę Pimientos, Odsączone3 Słoiki (po 4 Uncje Każdy) Pokrojone W Kostkę Pimientos, Odsączone
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(takie Jak Marie Biscuits)(takie Jak Marie Biscuits)
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do TacosRozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
8
Aby napełnić i ugotować pierogi: Przynieś duży garnek osolony do wody, aby się zagotować.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski
9
Rozwałkować ciasto na lekko posmarowanej mąką powierzchni roboczej do około 1/8 cala (3 mm) grubości.
Składniki, których będziesz potrzebować
Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)
Drażetki Z Białą PerłąDrażetki Z Białą Perłą
10
Wytnij kółka o średnicy od 2 do 3 cali (5 do 7,5 cm) za pomocą obrzeża szklanki lub foremki do ciastek. Łyżka około 1 łyżki nadzienia w środku każdego z nich i złożyć ciasto na nadzienie, aby zrobić pół koła. (Nie przepełniaj, bo pierogi będą trudne do zapieczętowania.) Zaciskaj krawędzie palcami lub zębami widelca, aby były dobrze uszczelnione (w razie potrzeby najpierw zwilż krawędzie).
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/2 Szklanki JIF® Extra Crunchy Masło Orzechowe1 1/2 Szklanki JIF® Extra Crunchy Masło Orzechowe
Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki DekoracyjneCukierki Dekoracyjne
11
W międzyczasie roztopić 2 łyżki masła na średnim ogniu na tej samej patelni, której użyłeś do mielonej cebuli. Ugotować pokrojoną cebulę, aż będzie miękka i brązowa. Nie gotuj ich zbyt szybko; powinno to potrwać około 20 minut. W razie potrzeby zmniejsz ciepło do niskiego poziomu. Po zakończeniu odstawić i ogrzać. Można je przykryć folią i wstawić do rozgrzanego piekarnika lub piekarnika ustawionego na małym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Oliwki Nadziewane Pimiento2 Oliwki Nadziewane Pimiento
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
4 łyżki Dżemu Malinowego, Jagodowego Lub Truskawkowego4 łyżki Dżemu Malinowego, Jagodowego Lub Truskawkowego
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
12
Pierogi gotować partiami, przez 5 minut po wypłynięciu na powierzchnię wody.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
13
Wyjąć z wody łyżką szczelinową i odstawić na duży talerz lub talerz.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ball® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I OpaskamiBall® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I Opaskami
14
Na dużej patelni roztopić pozostałe 3 łyżki masła na średnim ogniu i lekko brązowo ugotowane pierogi w partiach-tyle, ile zmieści się na patelni bez tłoczenia, obracając raz i dodając więcej masła do patelni, jeśli to konieczne między partiami.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Oliwki Nadziewane Pimiento2 Oliwki Nadziewane Pimiento
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
15
Przełożyć na ciepły talerz.
16
Zalać gotowaną cebulę na wierzchu smażonych pierogów i podawać z miseczką kwaśnej śmietany na boku dla tych, którzy chcieliby trochę tego na, zbyt.
Składniki, których będziesz potrzebować
Chipsy Toffi I Półsłodkie Chipsy CzekoladoweChipsy Toffi I Półsłodkie Chipsy Czekoladowe
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs
Porcje16
Ocena Zdrowia4
Magazyn