Pieczony łosoś z sosem ogórkowo-koperkowym
Pieczony łosoś z sosem ogórkowo-koperkowym to bezglutenowe, pierwotne i pescatarian danie główne. Ten przepis zawiera 2 porcje z 247 kalorii, 32G białka, oraz 10g tłuszczu każdy. Za 3,56 zł za porcję, ten przepis okładki 24% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Jeśli masz pod ręką ogórek, pieprz, skórkę z cytryny i kilka innych składników, możesz to zrobić. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa z grubsza 15 minut. Przynosi ci smak domu. Z łyżką wynik 91%, to danie jest świetne. Spróbuj Pieczony łosoś z kremowym sosem cytrynowo-koperkowym, Łosoś Z Sosem Ogórkowo-Koperkowym, oraz Łosoś z sałatką z ogórków i sosem koperkowym dla podobnych przepisów.
Instrukcje
W małej misce połącz pierwsze osiem składników; odstawić.
Umieść łososia na ruszcie brojlerów pokrytym sprayem do gotowania.
Posyp rybę curry, a następnie spryskaj sprayem do gotowania. Broil 4-6 w. od ciepła przez 7-9 minut lub do momentu, gdy ryba łatwo się łuszczy widelcem.
Podawać z sosem ogórkowym.
Polecane wino: Pinot Noir, Chardonnay, Sauvignon Blanc
Pinot Noir, Chardonnay i Sauvignon Blanc to moje najlepsze typy na łososia. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Możesz spróbować Joseph Phelps Pastorale Vineyard Pinot Noir. Recenzentom podoba się to z oceną 4,8 na 5 gwiazdek i ceną około 50 dolarów za butelkę.
Joseph Phelps Pastorale Vineyard Pinot Noir