Pieczony łosoś podany z pieczonymi pomidorami śliwkowymi i karmelizowanymi plastrami cytryny
Pieczony łosoś podany z pieczonymi pomidorami śliwkowymi i karmelizowanymi plastrami cytryny to jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny przepis z 2 porcjami. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 41g białka, 27 g tłuszczu, oraz w sumie 448 kalorii. Na 5,52 zł za porcję, ten przepis okładki 37% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Tylko kilka osób naprawdę lubiło to danie główne. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Jeśli masz pomidory śliwkowe, tymianek, cytrynę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 50 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 90%, co jest świetne. Podobne przepisy to Łosoś cytrynowo-Oregano z pieczonymi pomidorami, Pieczony łosoś z sosem maślanym cytrynowo-czosnkowym i pomidorami, oraz Dziki łosoś z perłowym kuskusem, wolno pieczonymi pomidorami i olejkiem z cytrynowego Oregano.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F.
W płytkim naczyniu do pieczenia umieścić pomidory śliwkowe, skropić oliwą z oliwek i rozsypać gałązki tymianku. Doprawić solą i pieprzem. Smażyć, aż pomidory zmiękną, ale nadal mają swój kształt, o 15 do 20 protokół. Przykryć luźno folią i odstawić.
Zmniejsz temperaturę piekarnika do 350 stopni F.
Ułóż filety z łososia od strony skóry w dół z pewną przestrzenią między nimi na blasze do pieczenia lub naczyniu do pieczenia. Doprawić solą i pieprzem i przykryć koperkiem. Wycisnąć 1/2 cytryny na całość.
Piec do firmy, 15 do 20 protokół.
Tymczasem pozostałą cytrynę pokroić na pół w plasterki 1/4 cala.
Rozgrzać patelnię na dużym ogniu. Dno patelni zalać oliwą z oliwek i dodać plasterki cytryny.
Saute aż brązowy po obu stronach, o 5 do 7 minut w sumie.
Zdjąć z ognia i odstawić.
Usuń folię aluminiową z pomidorów i wyrzuć gałązki ziół.
Umieścić pomidory na desce do krojenia i grubo posiekać.
Łyżka posiekanych pomidorów na środku każdego talerza.
Ułóż kawałek łososia na pomidorach i ułóż połówki cytryny na boku łososia.
Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc
Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc to moje najlepsze propozycje do łososia. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. La Crema Russian River Chardonnay z oceną 4.1 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 28 dolarów za butelkę.
La Crema Russian River Chardonnay
Na nosie są cytrusowe odcienie, z zielonym jabłkiem, ananasem i aromatami kwiatowymi podkreślonymi śladami karmelu i orzechów laskowych. Jasne owoce i rześka kwasowość typowa dla rosyjskiej apelacji rzecznej są widoczne w ustach, z elementami cytrynowo-limonkowymi i skoncentrowanymi nutami gruszki, zrównoważonymi przez utrzymujące się jabłko i przyprawowe wykończenie.