Pieczony kurczak z ziemniakami z kimchi

Pieczony kurczak z ziemniakami z kimchi
Przepis Pieczony kurczak z ziemniakami kimchi jest gotowy w około 45 minut i jest zdecydowanie spektakularny bezglutenowe i bezmleczne opcja dla miłośników koreańskiego jedzenia. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 11g białka, 14g tłuszczu, oraz w sumie 327 kalorii. Ten przepis służy 4. Na 2,13 zł za porcję, ten przepis okładki 17% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Udaj się do sklepu i odebrać ząbki czosnku, kapusta Napa kimchi, unseasoned ocet ryżowy, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 64%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Pieczony kurczak z rozbitymi młodymi ziemniakami i Garlicky Jus, Pieczony kurczak z hiszpańskim Paprikanem i ziemniakami prażonymi w ziołach, oraz Pieczeń garnkowa Merlot z chrzanem.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 232°. wrzuć ziemniaki I1 łyżkę oleju na dużą blachę do pieczenia; doprawić solą i pieprzem. Smażyć, obracając, aż zbrązowieje w miejscach, 10-15 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
ZiemniakZiemniak
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
PiekarnikPiekarnik
2
Tymczasem rub kurczaka czosnkiem isezon z solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
Cały KurczakCały Kurczak
CzosnekCzosnek
Sucha Przyprawa RubSucha Przyprawa Rub
3
Podgrzać 1 łyżkę stołowąolej na dużej patelni na średnim ogniu.Gotować bok kurczaka skóry w dół, aż goldenbrown i chrupiące, 8-10 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cały KurczakCały Kurczak
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
4
Ułóż skórkę kurczaka na prześcieradle wśród ziemniaków. Piecz, aż kurczaki gotowane przez i ziemniaki są miękkie, 15-20 minut dłużej.
Składniki, których będziesz potrzebować
ZiemniakZiemniak
Cały KurczakCały Kurczak
5
Za pomocą dużej łyżki, lekko rozwałpotatory. Rozrzucić kimchi nad; pieczeń untilkimchi jest ciepłe, około 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
KimchiKimchi
6
W międzyczasie w małej misce ubić reserved kimchi płyn,ocet i 2 łyżki oleju.
Składniki, których będziesz potrzebować
OcetOcet
KimchiKimchi
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
Drobno Posiekana Zielona Lub Słodka Czerwona PaprykaDrobno Posiekana Zielona Lub Słodka Czerwona Papryka
7
Rozsypać zieleninę, skropić połową posmarowania i delikatnie wrzucić. Podzielić międzyplaty i skropić pozostałym opatrunkiem.
Składniki, których będziesz potrzebować
ZieloniZieloni
8
W porcji: 640 kalorii, 40 g tłuszczu, 6 g błonnika
9
Bon Appétit

Polecane wino: Chenin Blanc, Gewurztraminer, Riesling

Azjatyckie można połączyć z Chenin Blanc, Gewurztraminer i Riesling. Najlepsze wino do kuchni azjatyckiej zależy od kuchni i potrawy - oczywiście - ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie. Esej Chenin Blanc mieszanka z 4.7 na 5 Ocena gwiazdkowa wydaje się dobrym meczu. Kosztuje około 12 dolarów za butelkę.
Esej Chenin Blanc Blend
Esej Chenin Blanc Blend
Stare, krzewiaste wino chenin blanc zostało użyte jako kotwica tego wina i nadaje mu intensywną owocowość i orzeźwiającą kwasowość. Viognier dodaje kwiatowe i pikantne nuty i miękkie, atrakcyjne bogactwo podniebienia. Doskonały do grillowanych owoców morza i kurczaka.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia36
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn