Pieczone ogony homara z sosem imbirowym
Need a bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie przystawki? Pieczone ogony homara z sosem imbirowym mogą być niesamowitym przepisem do wypróbowania. Ten przepis służy 2. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 12g białka, 3G tłuszczu, oraz w sumie 108 kalorii. Na $5.79 za porcję, ten przepis okładki 10% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Jest idealny do Super Bowl. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Ten przepis z moich przepisów wymaga ogonów homara, oleju sezamowego, musztardy i sherry. Z łyżeczką wynik 30%, to danie jest raczej złe. Niedzielna Kolacja: grillowane ogony homara z ciepłym Farro, pieczoną kukurydzą i sałatką z pomidorów, Sos Do Zanurzania Homara EatingWell, oraz Red Lobster Pina Colada Dipping Sauce są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
Aby przygotować sos, połączyć musztardę i wodę w małej misce; dobrze wymieszać trzepaczką. Wymieszać z sosem sojowym, sosem śliwkowym, sherry i imbirem; odstawić.
Aby przygotować homara, wykonaj wzdłużne cięcie przez górną część każdej skorupy homara za pomocą nożyc kuchennych, przycinając mięso homara, ale nie przez niego; naciśnij muszlę otwartą.
Umieść ogony homara, pocięte boki do góry, w płytkiej patelni do pieczenia pokrytej sprayem do gotowania.
Połączyć oleje i pieprz, i łyżką na mięso homara.
Piec w temperaturze 425 przez 13 minut lub aż mięso homara stanie się nieprzezroczyste.
Podawać homara z sosem, i udekorować cebulą, w razie potrzeby.