Pieczeń wieprzowa faszerowana kiełbasą i jabłkiem
Pieczeń wieprzowa nadziewana kiełbasą i jabłkiem może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Na 2,55 zł za porcję, ten przepis okładki 22% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 43g białka, 19g tłuszczu, oraz w sumie 384 kalorie. Ten przepis służy 8. Udaj się do sklepu i odbierz tymianek, rozmaryn, olej roślinny i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać białe wino, można śledzić to danie główne z Białe Wino Mrożony Jogurt jako deser. Ten przepis od Foodnetwork ma 79 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 55 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 75%, co jest dobre. Podobne przepisy to Pieczeń Wieprzowa Faszerowana Kiełbasą, Pieczeń Wieprzowa Nadziewana Jabłkiem, oraz Pieczeń Wieprzowa Faszerowana Jabłkiem Orzech.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
Rozgrzej piekarnik do 375 stopni F.
W dużej patelni saute na średnim ogniu, saute kiełbasy, aż Nie różowy.
Kiełbasę wyjąć (pozostawić w tłuszczu) i odstawić. Na patelnię dodać cebulę, seler i jabłko, posypać solą i pieprzem. Gotować, aż jabłko nie jest już chrupiące, o 5 protokół.
Dodać czosnek i gotować dodatkowe kilka minut.
Zdjąć z ognia, wymieszać z powrotem kiełbasę i odstawić.
W robocie kuchennym, pulsować chleb z szałwią, rozmarynem i tymiankiem do grubych okruchów.
Rozgrzać masło w średnim saute patelni i gotować okruchy na średnim ogniu, aż pokryte masłem i lekko tosty, o 3 protokół (należy uważać, aby nie spalić).
Bułkę tartą wymieszać z mieszanką kiełbas.
Przygotować pieczeń, jakby co jellyroll.
Umieść pieczeń z krótkim bokiem w kierunku Ciebie, a tłuszcz skierowany w dół w kierunku blatu lub deski do krojenia. Użyj ostrego noża, aby pokroić pieczeń otwartą na około 1/2 cala od dna pieczenia (równolegle do deski do krojenia), uważając, aby nie przeciąć całej drogi. Kontynuuj cięcie, rozwijając pieczeń podczas pracy, aż będziesz miał duży, cienki kawałek mięsa.
Umieść rozwałkowany kawałek mięsa między 2 arkuszami woskowanego lub pergaminu i lekko pobić młotkiem do mięsa, aby zwiększyć powierzchnię mięsa o 10 do 20 procent. Uważaj, aby nie przebić przez mięso. Sól i pieprz wieprzowinę i top z nadzieniem, rozłożone równomiernie po wieprzowinie, pozostawiając 1-calowy margines na całym obwodzie.
Zaczynając od krótkiej strony, zwinąć ciasno styl jellyroll i zabezpieczyć pieczeń sznurkiem kuchennym.
Rozgrzać dużą patelnię saute na średnim ogniu i dodać olej.
Dodać pieczeń i brązowy ze wszystkich stron.
Umieść na patelni wyposażonej w stojak i dodaj wino na dnie patelni (aby nie dopuścić do spalania soków) i piecz przez 45 minut do 1 godziny lub do momentu, gdy temperatura wewnętrzna osiągnie 145 Stopni F na termometrze natychmiastowego odczytu.
Wyjmij pieczeń z piekarnika i pozostaw na pełne 10 minut przed krojeniem i podaniem.