Patelnia z gruszkami z indyka
Patelnia z Indykiem i Gruszką to danie główne na 6 osób. Dbasz o swoją sylwetkę? Ten bezglutenowy i bezmleczny przepis zawiera 342 kalorie, 25 g białka i 13 g tłuszczu na porcję. Za 2,97 USD za porcję ten przepis pokrywa 9% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba przygotowała ten przepis i zrobi go jeszcze raz. Ten przepis z Taste of Home wymaga oliwy z oliwek, natartej szałwii, polędwiczek z piersi indyka i mieszanki ryżowej. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 35 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis uzyskuje 39% wyniku, co nie jest aż tak spektakularne. Jeśli podoba Ci się ten przepis, mogą Ci się spodobać również takie przepisy, jak Burger z indykiem imbirowo-gruszkowym z kremem jogurtowo-gruszkowym, Ciasto gruszkowe na patelni i Ciasto na patelni imbirowo-gruszkowej.
Instrukcje
W małej misce wymieszaj skrobię kukurydzianą, bulion, wino, sok żurawinowy, szałwię i sól, aż się wymieszają; odłożyć na bok. Na dużej patelni podsmaż indyka i cebulę na oleju przez 10-12 minut lub do momentu, aż mięso przestanie być różowe.
Wymieszaj bulion i dodaj do patelni. Doprowadzić do wrzenia; gotować i mieszać przez 2 minuty lub do momentu, aż zgęstnieje.
Dodać gruszki, orzechy włoskie, żurawinę i pietruszkę; przykryć i gotować przez 3 minuty lub do momentu, aż się zarumieni.
Podawać z ryżem według uznania.