Pasta all ' Amatriciana z Guanciale
Nigdy nie można mieć zbyt wiele receptur dania głównego, więc dać Pastan all ' Amatriciana z Guanciale spróbować. Ten przepis służy 4. Jedna porcja zawiera 915 kalorii, 23G białka, oraz 53g tłuszczu. Na 3,38 zł za porcję, ten przepis okładki 15% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i odbierz ½ wielkości rigatoni, guanciale, parmigiano-reggiano i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 48%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Kolacja: makaron z cebulą, boczkiem i pomidorem (Pastan All ' Amatriciana), Strozzapreti makaron z brokułami Rabe & Guanciale, oraz Domowy makaron z suszonymi pomidorami i Guanciale dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zagotować wodę do makaronu.
Dodaj sól do wody po podgrzaniu, aby uniknąć pijawki soli do naczynia.
Do wrzącej wody dodać makaron. Gotować do al dente, około 10 minut, jeśli używasz bombolotti. Tymczasem pokroić guanciale na paski o 1 cal długości i ¼ cala grubości.
Rozgrzać dużą patelnię na średnim ogniu.
Dodać ząbek czosnku i gotować do pachnącego, 1 min.
Dodać guanciale i gotować lekko, aż rumiane (nie będzie gotować się jak boczek).
Dodać cebulę i gotować jeszcze minutę lub tak. Być może trzeba odstawić część tłuszczu, ale pozostawić wystarczająco dużo, aby słodki smak wieprzowiny wlewa sos i sprawia, że słodki i jedwabisty.
Dodać pomidory i gotować kolejne 2 min.
Dodać sól do smaku i płatki czerwonej papryki. Odrzuć czosnek.
Odcedzić makaron i dodać go do patelni.
Dodaj Parmigiano-reggiano i pecorino-Romano.
Dodaj pozostałą łyżkę oleju i wymieszać.
Podawać na ciepło, w rodzinnym stylu z większą ilością pecorino przy stole.