Chrupki Zaklinacz: Zimowe chrupki z Bagna Cauda Marcelli Hazan
Rześki Zaklinacz: Zimowe chrupki z Bagna Caudan Marcelli Hazan to bezglutenowe, pierwotne i pescatariańskie przystawka. Na 1,21 zł za porcję, ten przepis okładki 17% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 5G białka, 25 g tłuszczu, oraz w sumie 267 kalorii. Ten przepis służy 6. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Zima. 7 osób było pod wrażeniem tego przepisu. Jeśli masz masło, różyczki kalafiora, rzodkiewki i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 20 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 64%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Lato Crudités z Bagna Cauda, Ostry Zaklinacz: Zimowa zieleń z oliwkowym winegretem i grzankami z koziego sera, oraz Marcella Hazan ' s Semifreddo di Cioccolato dla podobnych receptur.
Instrukcje
Napełnij duży garnek do połowy wodą.
Dodać 1 łyżkę soli koszernej. Doprowadzić wodę do wrzenia na dużym ogniu. W międzyczasie napełnij dużą miskę lodową wodą. Gdy woda się zagotuje, dodaj brokuły i gotuj przez minutę.
Usunąć sitkiem do wody z lodem. Powtórzyć z kalafiorem. Gdy różyczki są chłodne, osuszyć i ułożyć na dużym talerzu z endywią i rzodkiewkami.
W małym garnku podgrzać oliwę z oliwek i masło na średnim ogniu, aż masło zacznie się spieniać.
Dodaj czosnek i sardelę i gotuj, tłucząc sardelę na dnie i bokach garnka drewnianą łyżką, aż większość sardeli rozpuści się w sosie, około 3 minut.
Zdjąć z ognia, doprawić do smaku pieprzem i wlać do małej miski (lub podawać bezpośrednio z garnka).
Podawać natychmiast z crudités.