Paprykowy kurczak

Paprykowy kurczak
Kurczak z papryką może być dobrym przepisem na poszerzenie kolekcji dań głównych. Za 2,33 USD za porcję ten przepis pokrywa 27% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera około 47 g białka, 32 g tłuszczu i łącznie 631 kalorii. Ten przepis jest przeznaczony dla 6 osób. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jest to dostarczane przez Taste of Home. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godziny i 30 minut. Jeśli masz pod ręką grzyby, sól, paprykę i kilka innych składników, możesz to zrobić. Z wynikiem łyżkowym wynoszącym 52%, to danie jest całkiem dobre. Jeśli podoba Ci się ten przepis, mogą Ci się spodobać również takie przepisy, jak Zupa z białej soczewicy z chorizo i kremem paprykowym — Soupe aux lentilles Blondes avec chorizo et crème au paprika, Paprika Chicken i Paprika Chicken.

Instrukcje

1
W holenderskim piekarniku na średnim ogniu przyrumienić kurczaka na oleju i maśle; usuń kurczaka. Odrzucić wszystkie soki z wyjątkiem 3 łyżek.
Składniki, których będziesz potrzebować
Udka Z Kurczaka, Bez Skóry I Kości, Pokrojone W 1-calową KostkęUdka Z Kurczaka, Bez Skóry I Kości, Pokrojone W 1-calową Kostkę
Masło, PosiekaneMasło, Posiekane
Spryskaj Oliwą Z OliwekSpryskaj Oliwą Z Oliwek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Rożek Cukru LodowegoRożek Cukru Lodowego
2
Podsmaż grzyby, cebulę i paprykę w zalewie, aż będą chrupiące, około 2-3 minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Z Zupą Z Pieczonego Czosnku, NierozcieńczonaZ Zupą Z Pieczonego Czosnku, Nierozcieńczona
8 Miękkich Ciasteczek Snickerdoodle8 Miękkich Ciasteczek Snickerdoodle
1 Funtowy Makaron Z Muszlami Baby, Ugotowany Al Dente1 Funtowy Makaron Z Muszlami Baby, Ugotowany Al Dente
3
Mieszaj mąkę, aż będzie gładka. Stopniowo dodawaj bulion, ciągle mieszając. Doprowadzić do wrzenia; gotować i mieszać przez 1 minutę lub do momentu zgęstnienia. Wymieszaj koncentrat pomidorowy, paprykę, sól i pieprz.
Składniki, których będziesz potrzebować
Grube Plastry Szynki (okGrube Plastry Szynki (ok
Pasta PomidorowaPasta Pomidorowa
2 Posiekane Chili Scotch Bonnet Lub 2 łyżki Ostrego Sosu Scotch Bonnet2 Posiekane Chili Scotch Bonnet Lub 2 łyżki Ostrego Sosu Scotch Bonnet
BulionBulion
1/3 Szklanki Przecierów Pomidorowych Z Puszki1/3 Szklanki Przecierów Pomidorowych Z Puszki
4
Wróć kurczaka na patelnię; doprowadzić do wrzenia. Zredukować ciepło; przykryj i gotuj na wolnym ogniu przez 60–70 minut lub do momentu, aż sok z kurczaka będzie przezroczysty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Udka Z Kurczaka, Bez Skóry I Kości, Pokrojone W 1-calową KostkęUdka Z Kurczaka, Bez Skóry I Kości, Pokrojone W 1-calową Kostkę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(9-calowy) Spód Ciasta W Głębokim Naczyniu, Częściowo Upieczony I Schłodzony(9-calowy) Spód Ciasta W Głębokim Naczyniu, Częściowo Upieczony I Schłodzony
5
Wyjmij kurczaka na talerz z makaronem; trzymaj się ciepło.
Składniki, których będziesz potrzebować
Udka Z Kurczaka, Bez Skóry I Kości, Pokrojone W 1-calową KostkęUdka Z Kurczaka, Bez Skóry I Kości, Pokrojone W 1-calową Kostkę
4 Szklanki Mąki Semoliny4 Szklanki Mąki Semoliny
6
Dodaj śmietanę do sosu; mieszaj, aż masa będzie gładka (nie gotuj). Połóż łyżkę na kurczaku i makaronie.
Składniki, których będziesz potrzebować
O Brzoskwiniach Obranych, Wypestkowanych I Pokrojonych W PlasterkiO Brzoskwiniach Obranych, Wypestkowanych I Pokrojonych W Plasterki
Udka Z Kurczaka, Bez Skóry I Kości, Pokrojone W 1-calową KostkęUdka Z Kurczaka, Bez Skóry I Kości, Pokrojone W 1-calową Kostkę
4 Szklanki Mąki Semoliny4 Szklanki Mąki Semoliny
3/4 Szklanki Białego Wina Lub Bulionu Wołowego3/4 Szklanki Białego Wina Lub Bulionu Wołowego
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 30 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia22
Magazyn