Paprykowy kurczak
Kurczak z papryką może być dobrym przepisem na poszerzenie kolekcji dań głównych. Za 2,33 USD za porcję ten przepis pokrywa 27% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera około 47 g białka, 32 g tłuszczu i łącznie 631 kalorii. Ten przepis jest przeznaczony dla 6 osób. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jest to dostarczane przez Taste of Home. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godziny i 30 minut. Jeśli masz pod ręką grzyby, sól, paprykę i kilka innych składników, możesz to zrobić. Z wynikiem łyżkowym wynoszącym 52%, to danie jest całkiem dobre. Jeśli podoba Ci się ten przepis, mogą Ci się spodobać również takie przepisy, jak Zupa z białej soczewicy z chorizo i kremem paprykowym — Soupe aux lentilles Blondes avec chorizo et crème au paprika, Paprika Chicken i Paprika Chicken.
Instrukcje
W holenderskim piekarniku na średnim ogniu przyrumienić kurczaka na oleju i maśle; usuń kurczaka. Odrzucić wszystkie soki z wyjątkiem 3 łyżek.
Podsmaż grzyby, cebulę i paprykę w zalewie, aż będą chrupiące, około 2-3 minuty.
Mieszaj mąkę, aż będzie gładka. Stopniowo dodawaj bulion, ciągle mieszając. Doprowadzić do wrzenia; gotować i mieszać przez 1 minutę lub do momentu zgęstnienia. Wymieszaj koncentrat pomidorowy, paprykę, sól i pieprz.
Wróć kurczaka na patelnię; doprowadzić do wrzenia. Zredukować ciepło; przykryj i gotuj na wolnym ogniu przez 60–70 minut lub do momentu, aż sok z kurczaka będzie przezroczysty.
Wyjmij kurczaka na talerz z makaronem; trzymaj się ciepło.
Dodaj śmietanę do sosu; mieszaj, aż masa będzie gładka (nie gotuj). Połóż łyżkę na kurczaku i makaronie.