Pappardelle z rakami, pomidorami i bazylią cytrynową
Pappardelle z rakami, pomidorami i bazylią cytrynową może być dobrym przepisem na poszerzenie repertuaru dań głównych. Za $1.93 za porcję, ten przepis okładki 28% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera około 29g białka, 20g tłuszczu i w sumie 646 kalorii. Ten przepis służy 4. Ten przepis z Foodnetwork wymaga raków, czosnku, oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia i pappardelle. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa około 45 minut. Jest to dobra opcja, jeśli śledzisz bezmleczny i pescatarian dieta. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis zarabia dobry wynik spoonacular 67%. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Makaron cytrynowy z krewetkami, papryką, pomidorami, kukurydzą i bazylią, Sałatka Orzo z karczochami, pomidorami, ciecierzycą, dressingiem z bazylii Feta i cytryny, oraz Letnie Pappardelle z pomidorami, rukolą i parmezanem.
Instrukcje
Przejrzyj ogony raków i usuń wszelkie dodatkowe kawałki muszli.
Zagotuj 6 litrów wody w dużym garnku do spaghetti i dodaj 2 łyżki soli.
Na patelni do smażenia od 12 do 14 cali rozgrzej olej do wędzenia.
Dodaj czosnek i jalapenos i gotuj, aż czosnek stanie się jasnozłoty, około 2 minut. W międzyczasie usuń łodygi z pomidorów i posiekaj w kostkę 3/4 cala.
Dodaj pomidory na patelnię z czosnkiem i chili i gotuj, aż będą miękkie i zaczną być pyskate. Zmniejsz ogień, aby gotować na wolnym ogniu i gotuj, gdy makaron się gotuje. Wrzuć papparadelle do wrzącej wody i gotuj do miękkości, około 2 minut.
Odcedź makaron w durszlaku i wrzuć ogony raków do patelni pomidorowej.
Polej pappardelle i wrzuć, aby dobrze się pokryła, podczas gdy na gotującym się ogniu.
Dodaj bazylię cytrynową i skórkę z cytryny, dopraw solą i pieprzem i od razu podawaj.