Pancetta i ryż szafranowy
Pancettan i ryż Szafran może być tylko przystawka szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 13g białka, 23G tłuszczu, oraz w sumie 497 kalorii. Ten przepis służy 6 i kosztuje $2.62 za porcję. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Jeśli masz cebulę, sól koszerna, pancetta i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. 2 ludzie zrobili ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 52 minuty. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 31%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj ryż szafranowy lub ryż kesar, jak zrobić ryż szafranowy, Sekretny składnik (szafran): szafran i pomarańczowy pilaw ryżowy z Orzo i orzeszkami pinii, oraz Ryż Szafranowy dla podobnych receptur.
Instrukcje
W średnim rondlu (3-quart) rozgrzać oliwę na średnim ogniu.
Dodać pancetta i gotować, często mieszając, aż brązowy i chrupiące, o 6 do 8 protokół.
Wyjąć pancetta do ręczników papierowych, aby osuszyć. Odstawić. Wyrzucić wszelkie soki do gotowania na patelni.
Na tej samej patelni, na średnim ogniu, dodać masło.
Dodać cebulę i gotować przez 5 minut, aż będzie miękka.
Dodać ryż i mieszać, aż ryż jest lekko tosty i pokryte masłem, o 1 minutę. Wymieszać bulion, sól i szafran. Doprowadzić mieszaninę na wolnym ogniu i, z drewnianą łyżką. zeskrobać brązowe kawałki, które przylegają do dna patelni. Przykryj patelnię szczelną pokrywką i gotuj, aż ryż będzie miękki i cały płyn zostanie wchłonięty, około 20 do 25 minut
Odstawić ryż na 5 minut. Za pomocą widelca, puch ryżu i przenieść do miski. Top z gotowaną pancettą i podawać.