Paluszki Rybne Z Sosem Marinara
Jeśli masz około 44 minut do spędzenia w kuchni, paluszki rybne z sosem Marinara mogą być świetnym przepisem na pescatarian. To danie główne ma 405 kalorii, 28 g białka i 24 g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 6 osobom. Za 2,83 USD za porcję ten przepis pokrywa 20% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis zachwycił 839 osób. Ten przepis z Foodnetwork wymaga maślanki, siei, sosu marinara i oliwy z oliwek. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis uzyskał doskonały wynik łyżką wynoszący 89%. Spróbuj paluszków rybnych z sosem Marinara, paluszków rybnych Marinara i domowych paluszków mozzarelli z sosem Marinara, aby zapoznać się z podobnymi przepisami.
Instrukcje
Zobacz, jak zrobić ten przepis.
Umieść ruszt piekarnika na środku piekarnika. Rozgrzej piekarnik do 500 stopni F. Spryskaj obficie ciężką blachę do pieczenia sprayem do gotowania na oleju roślinnym. Odłożyć na bok.
Do dużej miski włóż maślankę.
Dodać paski ryby, wymieszać do pokrycia i odstawić na 15 minut.
W średniej misce wymieszaj parmezan, bułkę tartą i sól.
Wyjmij rybę z maślanki, pozwalając, aby nadmiar spłynął z powrotem do miski i obtocz w mieszance bułki tartej, aby całkowicie ją pokryła, dociskając, aby przylegała. Ułóż panierowaną rybę w jednej warstwie na przygotowanej blasze do pieczenia. Lekko skrop oliwą z oliwek i piecz na złoty kolor i chrupkość, około 14 minut. Lekko ostudzić i ułożyć na talerzu.
W małym rondlu podgrzej sos marinara na średnim ogniu, aż będzie ciepły.
Przełożyć do małej miski do serwowania.
Podawaj marinarę wraz z paluszkami rybnymi jako sos do maczania.
Polecane wino: Pinot Noir, Pinot Grigio, Gruener Veltliner
Ryba bardzo dobrze komponuje się z Pinot Noir, Pinot Grigio i Gruener Veltliner. Ryby są tak różnorodne jak wino, dlatego trudno wybrać wino, które będzie pasować do każdej ryby. Rześkie białe wino, takie jak pinot grigio lub Grüner Veltliner, będzie pasować do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsne, mocno aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, radzą sobie nawet z jasnoczerwonym winem, takim jak pinot noir. Możesz spróbować NV Solera Cream Sherry. Recenzentom podoba się to z oceną 4,5 na 5 gwiazdek i ceną około 17 dolarów za butelkę.
Kremowe sherry NV Solera
Kremowe sherry Solera ma olśniewający bursztynowy i głęboki miedziany odcień. Aromaty toffi i orzechów pekan, aromaty słodko solonych orzechów i brązowych przypraw niosą ze sobą złożony karmelowy akcent. Słodkie wejście prowadzi do zaokrąglonego, bujnego, umiarkowanie pełnego podniebienia z długim, aromatycznym finiszem.