Paillard Z Grillowanego Kurczaka Z Rukolą I Winegretem Cytrynowym
Grillowany kurczak Paillard z rukolą i cytryną Vinaigrette jest jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny danie główne. Ten przepis służy 4 i kosztuje $1.65 za porcję. Jedna porcja zawiera 211 kalorii, 14g białka, oraz 16G tłuszczu. Jest idealny do 4 Lipca. 3 osoby były zadowolone, że spróbowały tego przepisu. Jeśli masz piersi z kurczaka, sól morska i pieprz, czosnek i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć sól morską, można podążać tym daniem głównym z Malinowe Ciasteczka Z Solą Morską jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 63%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Grillowany Paillard z kurczaka z cytryną i czarnym pieprzem oraz sałatką Rukolowo-pomidorową, Cytrynowo-Rukola Kurczak Paillard, oraz Grillowany Paillard z kurczaka z rukolą i ogolonym Pecorino.
Instrukcje
Umieść piersi kurczaka po kolei pomiędzy kawałkami papieru pergaminowego lub folii i funt do cala grubości. Możesz użyć młotka do mięsa lub wałka do ciasta. Chodzi o to,aby kurczak był równomierny.
Wyjąć z papieru i umieścić w szklanym naczyniu do pieczenia i wycisnąć sok z 1 cytryny na wierzchu.
Skropić równą ilością oliwy z oliwek.
Posypać łyżeczką soli morskiej lub soli koszernej i czarnego pieprzu do smaku. Pozostawić w temperaturze pokojowej na 30-60 minut.
Rozgrzać grill do średniej. W międzyczasie przygotuj sos sałatkowy.
Przeciąć ząbek czosnku na pół i natrzeć wnętrze średniej miski z pociętą stroną czosnku.
Dodaj czosnek do miski. Do miski dodaj 3 łyżki soku z cytryny, musztardę Dijon, łyżeczkę soli morskiej i czarny pieprz do smaku.
Trzepaczka do połączenia.
Wlać szklankę oliwy z oliwek do miski, stale ubijając do emulgowania. Smak przypraw i cierpkości.
W razie potrzeby dodaj więcej oleju.
Wyjąć kurczaka z marynaty i grill kilka minut z obu stron, aż złoty kolor brązowy.
Miejsce na desce do krojenia. Ułóż rukolę na talerzu i skropić wystarczającą ilością dressingu, aby lekko go pokryć.
Kurczaka pokroić w paski i ułożyć na wierzchu rukoli. Pomidory rozsypać na wierzchu i skropić trochę więcej dressingu. Lub ułóż kurczaka na półmisku i top z ubranymi liśćmi rukoli i pomidorem.