Ostateczny makijaż: Spaghetti carbonara
Przepis ostateczny makeover: Spaghetti carbonara może zaspokoić swoje śródziemnomorskie pragnienie w około 35 minut. Na 1,38 zł za porcję, dostajesz danie główne, które serwuje 4. Jedna porcja zawiera 553 kalorie, 30g białka, oraz 14g tłuszczu. Udaj się do sklepu i odbierz szczypiorek, spaghetti, oliwę z oliwek i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Ten przepis jest lubiany przez 232 smakoszy i kucharzy. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 87%. Ten wynik jest doskonały. Podobne przepisy to Ultimate spaghetti carbonara, Ostateczny makijaż: Tiramisu, oraz Ostateczny makijaż: Lasagne.
Instrukcje
Doprowadzić duży rondel z wodą do wrzenia ze szczyptą soli. Więc przygotuj wszystko. Ser utrzeć i ubić jajka w misce z odrobiną pieprzu. Groszek gotujemy we wrzącej wodzie przez 2-3 min, odcedzamy i odstawiamy.
Ugotować spaghetti do al dente zgodnie z instrukcją opakowania. Podczas gotowania spaghetti rozgrzej olej na dużej patelni do głębokiego smażenia lub smażenia. Smażyć boczek przez kilka minut, aż zacznie się chrupać. Wymieszać z czosnkiem i krótko gotować, aż bladobrązowy. Wsypać groszek, a jeśli spaghetti nie jest gotowe, ogrzać na bardzo małym ogniu.
Kiedy makaron jest gotowy, wziąć patelnię z boczkiem w off ciepła. Spaghetti wyjmij z patelni szczypcami i wrzuć na patelnię z czosnkiem, boczkiem i groszkiem.
Wymieszaj większość sera z jajkami, zachowując garść sera do posypania każdej porcji. Szybko wlać jajka i ser, podnosząc i mieszając szczypcami, aby wszystko dobrze się mieszało i spaghetti zostało pokryte. Kadzi w trochę więcej wody z makaronu, wystarczy pokryć spaghetti i stworzyć trochę sosu na patelni.
Łyżką lub przekręcić makaron do płytkich misek do serwowania za pomocą długiego widelca z zębami.
Podawać natychmiast z posypką sera reserved, odrobiną pokrojonego szczypiorku i tarką z czarnego pieprzu.
Polecane wino: Frascati, Chablis, Pinot Grigio
Frascati, Chablis i Pinot Grigio to świetny wybór do Spaghetti Carbonara. Ostre, wytrawne białe wino równoważy bogactwo kremowej carbonary. Frascati to wino Rzymskie, co sprawia, że jest to szczególnie odpowiedni wybór do rzymskiej potrawy. Możesz spróbować Principe Pallavicini Poggio Verde Frascati Superiore. Recenzenci bardzo lubią to z 4.3 z 5 gwiazdek i cena około 13 dolarów za butelkę.
Principe Pallavicini Poggio Verde Frascati Superiore
Jasny, błyszczący, słomkowożółty. Ma szeroki i intensywny nos z nutami kwiatów i owoców tropikalnych. Pełne, miękkie podniebienie z utrzymującym się posmakiem. Nadaje się do pierwszych dań, skorupiaków, białych mięs i świeżych serów