Ostateczny makijaż: Spaghetti carbonara

Ostateczny makijaż: Spaghetti carbonara
Przepis ostateczny makeover: Spaghetti carbonara może zaspokoić swoje śródziemnomorskie pragnienie w około 35 minut. Na 1,38 zł za porcję, dostajesz danie główne, które serwuje 4. Jedna porcja zawiera 553 kalorie, 30g białka, oraz 14g tłuszczu. Udaj się do sklepu i odbierz szczypiorek, spaghetti, oliwę z oliwek i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Ten przepis jest lubiany przez 232 smakoszy i kucharzy. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 87%. Ten wynik jest doskonały. Podobne przepisy to Ultimate spaghetti carbonara, Ostateczny makijaż: Tiramisu, oraz Ostateczny makijaż: Lasagne.

Instrukcje

1
Doprowadzić duży rondel z wodą do wrzenia ze szczyptą soli. Więc przygotuj wszystko. Ser utrzeć i ubić jajka w misce z odrobiną pieprzu. Groszek gotujemy we wrzącej wodzie przez 2-3 min, odcedzamy i odstawiamy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos żurawinowy, Do PodaniaSos żurawinowy, Do Podania
8 (U-12) Krewetek8 (U-12) Krewetek
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
2 łyżki świeżo Wyciśniętej Cytryny Lub Do Smaku2 łyżki świeżo Wyciśniętej Cytryny Lub Do Smaku
3 Słoiki (po 4 Uncje Każdy) Pokrojone W Kostkę Pimientos, Odsączone3 Słoiki (po 4 Uncje Każdy) Pokrojone W Kostkę Pimientos, Odsączone
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
2
Ugotować spaghetti do al dente zgodnie z instrukcją opakowania. Podczas gotowania spaghetti rozgrzej olej na dużej patelni do głębokiego smażenia lub smażenia. Smażyć boczek przez kilka minut, aż zacznie się chrupać. Wymieszać z czosnkiem i krótko gotować, aż bladobrązowy. Wsypać groszek, a jeśli spaghetti nie jest gotowe, ogrzać na bardzo małym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
SpaghettiSpaghetti
1 Pomarańcza, Skórka1 Pomarańcza, Skórka
1 Pasek Boczku, Pokrojony W Małe Smalce1 Pasek Boczku, Pokrojony W Małe Smalce
3 Słoiki (po 4 Uncje Każdy) Pokrojone W Kostkę Pimientos, Odsączone3 Słoiki (po 4 Uncje Każdy) Pokrojone W Kostkę Pimientos, Odsączone
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
3
Kiedy makaron jest gotowy, wziąć patelnię z boczkiem w off ciepła. Spaghetti wyjmij z patelni szczypcami i wrzuć na patelnię z czosnkiem, boczkiem i groszkiem.
Składniki, których będziesz potrzebować
SpaghettiSpaghetti
1 Pomarańcza, Skórka1 Pomarańcza, Skórka
1 Pasek Boczku, Pokrojony W Małe Smalce1 Pasek Boczku, Pokrojony W Małe Smalce
1/2 Szklanki łuskanego Groszku Edamame1/2 Szklanki łuskanego Groszku Edamame
3 Słoiki (po 4 Uncje Każdy) Pokrojone W Kostkę Pimientos, Odsączone3 Słoiki (po 4 Uncje Każdy) Pokrojone W Kostkę Pimientos, Odsączone
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
4 Uncje Wysokiej Jakości Sera Dojrzewającego Z Mleka Krowiego, Takiego Jak Beecher's Flagship Cheese, Posiekanego4 Uncje Wysokiej Jakości Sera Dojrzewającego Z Mleka Krowiego, Takiego Jak Beecher's Flagship Cheese, Posiekanego
4
Wymieszaj większość sera z jajkami, zachowując garść sera do posypania każdej porcji. Szybko wlać jajka i ser, podnosząc i mieszając szczypcami, aby wszystko dobrze się mieszało i spaghetti zostało pokryte. Kadzi w trochę więcej wody z makaronu, wystarczy pokryć spaghetti i stworzyć trochę sosu na patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
SpaghettiSpaghetti
Sos żurawinowy, Do PodaniaSos żurawinowy, Do Podania
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
2 łyżki świeżo Wyciśniętej Cytryny Lub Do Smaku2 łyżki świeżo Wyciśniętej Cytryny Lub Do Smaku
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
ChochlaChochla
4 Uncje Wysokiej Jakości Sera Dojrzewającego Z Mleka Krowiego, Takiego Jak Beecher's Flagship Cheese, Posiekanego4 Uncje Wysokiej Jakości Sera Dojrzewającego Z Mleka Krowiego, Takiego Jak Beecher's Flagship Cheese, Posiekanego
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
5
Łyżką lub przekręcić makaron do płytkich misek do serwowania za pomocą długiego widelca z zębami.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki łuskanego Groszku Edamame1/2 Szklanki łuskanego Groszku Edamame
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
6
Podawać natychmiast z posypką sera reserved, odrobiną pokrojonego szczypiorku i tarką z czarnego pieprzu.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 łyżki Niesolonego Masła, Pokrojonego Na 6 Kawałków3 łyżki Niesolonego Masła, Pokrojonego Na 6 Kawałków
Sos żurawinowy, Do PodaniaSos żurawinowy, Do Podania
Pokrojone Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do DekoracjiPokrojone Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do Dekoracji

Polecane wino: Frascati, Chablis, Pinot Grigio

Frascati, Chablis i Pinot Grigio to świetny wybór do Spaghetti Carbonara. Ostre, wytrawne białe wino równoważy bogactwo kremowej carbonary. Frascati to wino Rzymskie, co sprawia, że jest to szczególnie odpowiedni wybór do rzymskiej potrawy. Możesz spróbować Principe Pallavicini Poggio Verde Frascati Superiore. Recenzenci bardzo lubią to z 4.3 z 5 gwiazdek i cena około 13 dolarów za butelkę.
Principe Pallavicini Poggio Verde Frascati Superiore
Principe Pallavicini Poggio Verde Frascati Superiore
Jasny, błyszczący, słomkowożółty. Ma szeroki i intensywny nos z nutami kwiatów i owoców tropikalnych. Pełne, miękkie podniebienie z utrzymującym się posmakiem. Nadaje się do pierwszych dań, skorupiaków, białych mięs i świeżych serów
TrudnośćŚredni
Gotowe W35 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia21
Magazyn