Orzo z Pomidorami, Bazylią i Gorgonzolą
Przepisów na danie główne nigdy za wiele, więc wypróbuj Orzo z pomidorami, bazylią i gorgonzolaną. Z tego przepisu wychodzą 4 porcje zawierające 323 kalorie, 12 g białka i 14 g tłuszczu każda. Za 2,04 USD za porcję ten przepis pokrywa 13% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest dostarczany przez Allrecipes. Mieszanka pomidorków koktajlowych, makaronu orzo, cebuli i kilku innych składników wystarczy, aby ten przepis był tak aromatyczny. 41 osób było pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 35 minut. Z wynikiem łyżkowym wynoszącym 71%, to danie jest solidne. Spróbuj Sałatka Orzo z pomidorami, bazylią i fetą, Sałatka Orzo z kukurydzą, pomidorami i bazylią oraz Patelnia z kurczakiem, orzo i szpinakiem z oliwkami Kalamatan, pomidorami i bazylią, aby zobaczyć podobne przepisy.
Instrukcje
Podgrzej 1 1/2 łyżki oliwy z oliwek w rondlu na średnim ogniu. Wymieszaj makaron orzo; gotuj i mieszaj, aż orzo lekko się zrumieni, 3 do 4 minut. Dodaj cebulę i smaż, aż cebula zacznie mięknąć, około 3 minuty.
Dodaj 1 ząbek czosnku; gotuj, aż zacznie pachnieć, około 30 sekund.
Wlać bulion warzywny, zagotować na dużym ogniu. Zmniejsz ogień do średniego i przykryj; gotuj na wolnym ogniu, aż orzo będzie miękkie, ale wciąż trochę twarde, od 12 do 14 minut.
W misce wymieszaj pomidorki koktajlowe, 1/2 świeżej bazylii, czosnek i pozostałą oliwę z oliwek.
Ugotowane orzo przełóż do miski. Na wierzchu ułóż mieszankę pomidorową, posyp gorgonzolą i pozostałą bazylią.