Olejek Achiotowy
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki, więc spróbuj oleju Achiote. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 2G białka, 10 g tłuszczu, oraz w sumie 103 kalorie. Ten przepis służy 4 i kosztuje 46 centów za porcję. Kilka osób przygotowało ten przepis, a 23 stwierdziłoby, że trafił w sedno. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 5 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, przyjazne dla fodmap, całe 30 i wegańskie dieta. Mieszanka nasion annato, liść laurowy, olej i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 8%. Ta partytura jest do poprawy. Spróbuj Rub Achiote, Patelnia Z Krewetkami Achiote, oraz Achiote-Krokiety Ziemniaczane dla podobnych receptur.
Instrukcje
Toast annato, chiles, i liść laurowy w małym rondlu na średnim ogniu, aż przyprawy są pachnące, o 30 sekund.
Dodać olej i pozostawić do ogrzania, aż nasiona annato zaczną bąbelkować i usmażyć.
Zmniejsz ogień do niskiego poziomu i gotuj, aż olej stanie się ciemny, rumiany czerwony, około 4 minut (przyprawy powinny nadal bardzo delikatnie skwierczeć przez cały czas).
Wyjąć z ognia i przecedzić do szklanego słoika lub plastikowej butelki do wyciskania. Przechowywać w ciemnym miejscu w temperaturze pokojowej do trzech miesięcy (olej będzie nadal jadalny, ale straci trochę smaku po tym czasie).