Ogórek Kimchi (Oi Gimchi)

Ogórek Kimchi (Oi Gimchi)
Przepis ogórek Kimchi (Oi Gimchi) jest gotowy w około 45 minut i zdecydowanie jest doskonałym bezglutenowe i wegańskie opcja dla miłośników koreańskiego jedzenia. Na 2,06 zł za porcję, dostajesz przystawkę, która serwuje 4. Jedna porcja zawiera 111 kalorii, 5G białka, oraz 1g tłuszczu. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Udaj się do sklepu i odebrać czosnek, sól kuchenna, sól koszerna, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 63%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Kimchi / Kimchee / Gimchi (Koreańska Sfermentowana Pikantna Kapusta), Oisobagi Kimchi (nadziewane Kimchi ogórkowe), oraz Ogórek Kimchi dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Ogórki pokroić wzdłuż na ćwiartki i umieścić w dużej misce. Sól kuchenną rozpuścić w 4 szklankach wody i zalać ogórkami. Namoczyć ogórki przez około 20 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól KuchennaSól Kuchenna
OgórekOgórek
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Drobno Posiekana Zielona Lub Słodka Czerwona PaprykaDrobno Posiekana Zielona Lub Słodka Czerwona Papryka
2
Połączyć czosnek, cebula, pory Koreańskie, zielona cebula, chile w proszku, i sól morska w innej dużej misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Chili W ProszkuChili W Proszku
Zielona CebulaZielona Cebula
Sól MorskaSól Morska
CzosnekCzosnek
PorPor
CebulaCebula
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Drobno Posiekana Zielona Lub Słodka Czerwona PaprykaDrobno Posiekana Zielona Lub Słodka Czerwona Papryka
3
Wyjmij ogórki ze słonej wody i spłucz.
Składniki, których będziesz potrzebować
OgórekOgórek
WodaWoda
SólSól
4
Dodaj ogórki do pikantnej mieszanki i wymieszaj, aż ogórki będą dobrze pokryte. Wrzuć ogórki do szklanego słoika o pojemności 1/2 galona, mocno naciskając, aż będą wypełnione.
Składniki, których będziesz potrzebować
OgórekOgórek
5
Cukier rozpuścić w pozostałej 1/3 szklanki wody i zalać ogórkami. Przykryj mocno.
Składniki, których będziesz potrzebować
OgórekOgórek
CukierCukier
WodaWoda
6
Odstawić w chłodnym, ciemnym miejscu na 2 do 3 dni przed otwarciem, aby sprawdzić, czy jest Dojrzałe. Ogórki powinny być kwaśne i wchłonęły sól i smaki przypraw. Przechowywać w lodówce po otwarciu. Będzie przechowywać przez prawie 2 tygodnie w lodówce.
Składniki, których będziesz potrzebować
OgórekOgórek
PrzyprawyPrzyprawy
SólSól
7
From Quick & Easy Korean Cooking by Cecilia Hae-Jin Lee. Copyright © 2009 by Cecilia Hae-Jin Lee. Copyright © 2009 by Julie Toy. Wydane przez Kronika Książki.
TrudnośćŚredni
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia21
Magazyn