Niemieckie ciasto czekoladowe mamy
Przepis Mama ' s German Chocolate Cake może zaspokoić Amerykański głód w około 3 godziny i 48 minut. Ten przepis służy 12. Na 77 centów za porcję, ten przepis okładki 12% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Obserwujesz swoją figurę? Ten wegetariański przepis ma 470 kalorii, 7G białka, oraz 28g tłuszczu na porcję. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Świetnie sprawdza się jako deser. Jeśli masz cukier, soda oczyszczona, udekoruj: połówki orzechowe zanurzone w czekoladzie i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 31%. Ten wynik nie jest tak doskonały. Spróbuj Ciasto czekoladowe Come-Home-to-Mama, Niemieckie Ciasto Czekoladowe, oraz Niemieckie Ciasto Czekoladowe dla podobnych receptur.
Instrukcje
Lekko nasmaruj 3 (9-calowe) okrągłe patelnie do ciast; dno linii papierem do pergaminu i lekko nasmaruj papierem.
Mikrofalowe czekolady do pieczenia barów i 1/2 szklanki wody w dużej kuchence mikrofalowej bezpieczne miski w wysokiej przez 1 do 1 1/2 minut lub aż czekolada topi się i gładka, mieszając raz w połowie.
Mąkę i kolejne 2 składniki połączyć w średniej misce.
Masło i cukier Beat na średniej prędkości z mikserem elektrycznym, aż puszyste.
Dodać żółtka, po jednym na raz, ubijając aż do wymieszania po każdym dodaniu. Wymieszać z mieszaniną czekolady i wanilii.
Dodać mieszankę mąki na przemian z maślanką, zaczynając i kończąc mieszanką mąki. Beat z niską prędkością, aż do wymieszania po każdym dodaniu.
Ubij białka z dużą prędkością, aż utworzą się sztywne szczyty; delikatnie złóż na ciasto.
Wlać ciasto do przygotowanych patelni.
Piec w temperaturze 350 przez 25 do 30 minut lub aż drewniany kilof włożony do środka wyjdzie czysty.
Wyjąć z piekarnika i delikatnie uruchomić nożem wokół zewnętrznej krawędzi warstw ciasta poluzować z boków patelni. Schłodzić w patelniach na stojakach z drutu 15 minut.
Wyjąć z patelni do stojaków Z Drutu; wyrzucić pergamin. Całkowicie schłodzić (około 1 godziny).
Rozłóż lukier kokosowo-orzechowy między warstwami oraz na wierzchu i bokach ciasta.
Dekorować, w razie potrzeby.
Batonik czekoladowy Baker ' s German.