Niemieckie ciasto czekoladowe mamy

Niemieckie ciasto czekoladowe mamy
Przepis Mama ' s German Chocolate Cake może zaspokoić Amerykański głód w około 3 godziny i 48 minut. Ten przepis służy 12. Na 77 centów za porcję, ten przepis okładki 12% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Obserwujesz swoją figurę? Ten wegetariański przepis ma 470 kalorii, 7G białka, oraz 28g tłuszczu na porcję. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Świetnie sprawdza się jako deser. Jeśli masz cukier, soda oczyszczona, udekoruj: połówki orzechowe zanurzone w czekoladzie i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 31%. Ten wynik nie jest tak doskonały. Spróbuj Ciasto czekoladowe Come-Home-to-Mama, Niemieckie Ciasto Czekoladowe, oraz Niemieckie Ciasto Czekoladowe dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 35
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
2
Lekko nasmaruj 3 (9-calowe) okrągłe patelnie do ciast; dno linii papierem do pergaminu i lekko nasmaruj papierem.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Papier Do PieczeniaPapier Do Pieczenia
3
Mikrofalowe czekolady do pieczenia barów i 1/2 szklanki wody w dużej kuchence mikrofalowej bezpieczne miski w wysokiej przez 1 do 1 1/2 minut lub aż czekolada topi się i gładka, mieszając raz w połowie.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzekoladaCzekolada
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
MikrofalówkaMikrofalówka
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
4
Mąkę i kolejne 2 składniki połączyć w średniej misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
5
Masło i cukier Beat na średniej prędkości z mikserem elektrycznym, aż puszyste.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
CukierCukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mikser RęcznyMikser Ręczny
6
Dodać żółtka, po jednym na raz, ubijając aż do wymieszania po każdym dodaniu. Wymieszać z mieszaniną czekolady i wanilii.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzekoladaCzekolada
żółtko Jajażółtko Jaja
WaniliaWanilia
7
Dodać mieszankę mąki na przemian z maślanką, zaczynając i kończąc mieszanką mąki. Beat z niską prędkością, aż do wymieszania po każdym dodaniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
MaślankaMaślanka
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
8
Ubij białka z dużą prędkością, aż utworzą się sztywne szczyty; delikatnie złóż na ciasto.
Składniki, których będziesz potrzebować
Białka JajBiałka Jaj
9
Wlać ciasto do przygotowanych patelni.
10
Piec w temperaturze 350 przez 25 do 30 minut lub aż drewniany kilof włożony do środka wyjdzie czysty.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
11
Wyjąć z piekarnika i delikatnie uruchomić nożem wokół zewnętrznej krawędzi warstw ciasta poluzować z boków patelni. Schłodzić w patelniach na stojakach z drutu 15 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
NóżNóż
PiekarnikPiekarnik
12
Wyjąć z patelni do stojaków Z Drutu; wyrzucić pergamin. Całkowicie schłodzić (około 1 godziny).
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Papier Do PieczeniaPapier Do Pieczenia
13
Rozłóż lukier kokosowo-orzechowy między warstwami oraz na wierzchu i bokach ciasta.
Składniki, których będziesz potrzebować
LukierLukier
KokosKokos
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
Orzeszki PekanOrzeszki Pekan
14
Dekorować, w razie potrzeby.
15
Uwaga: testowaliśmy z
16
Batonik czekoladowy Baker ' s German.
Składniki, których będziesz potrzebować
Baton CzekoladowyBaton Czekoladowy
TrudnośćEkspert
Gotowe W3 hrs, 48 m.
Porcje12
Ocena Zdrowia4
Magazyn