Niemieckie Ciasto Czekoladowe Bundt

Niemieckie Ciasto Czekoladowe Bundt
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na desery,więc spróbuj niemieckiego ciasta czekoladowego Bundt. Na 39 centów za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 4G białka, 10 g tłuszczu, oraz w sumie 298 kalorii. Ten przepis służy 16. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Mieszanka brązowego cukru, pekanów, margaryny w sztyfcie i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Niewiele osób naprawdę lubiło to europejskie danie. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 28%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Niemieckie Ciasto Czekoladowe Bundt, Wyznanie #109: kupuję za dużo czekolady ... Tort truskawkowy z Ganache z białej czekolady, oraz Ciasto czekoladowe z dyni z czekoladowym Ganache.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 32
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
2
Aby przygotować streusel, lekko łyżką 1/4 szklanki mąki do suchej miarki; wyrównać nożem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
MiarkaMiarka
NóżNóż
3
Połączyć 1/4 szklanki mąki i brązowego cukru w małej misce; pokroić w 2 łyżki masła z blenderem do ciast lub 2 noży, aż mieszanina przypomina grubą mączkę. Wymieszać z kokosem i orzechami pekan.
Składniki, których będziesz potrzebować
Brązowy CukierBrązowy Cukier
KokosKokos
MasłoMasło
Orzeszki PekanOrzeszki Pekan
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
4
Aby przygotować ciasto, zalać patelnię 12-szklankową Bundt sprayem do gotowania; posypać 1 łyżką cukru granulowanego. Odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukier GranulowanyCukier Granulowany
Spray Do GotowaniaSpray Do Gotowania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kugelhopf PanKugelhopf Pan
5
Połącz kakao i czekoladę do pieczenia w małej misce; dodaj wrzącą wodę, mieszając, aż czekolada się rozpuści. Odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Niesłodzona Czekolada Do PieczeniaNiesłodzona Czekolada Do Pieczenia
CzekoladaCzekolada
Kakao W ProszkuKakao W Proszku
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
6
Połączyć 1 1/2 szklanki cukru granulowanego i 1/3 szklanki masła na średniej prędkości miksera do dobrze wymieszane (około 5 minut).
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukier GranulowanyCukier Granulowany
MasłoMasło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
7
Dodaj wanilię i białka, po jednym na raz, dobrze ubijając po każdym dodaniu. Lekko łyżka 2 szklanki mąki do suchych miarek; poziom z nożem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Białka JajBiałka Jaj
WaniliaWanilia
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
MiarkaMiarka
NóżNóż
8
Połącz 2 szklanki mąki, proszku do pieczenia, sody oczyszczonej i soli, dobrze mieszając trzepaczką.
Składniki, których będziesz potrzebować
Soda OczyszczonaSoda Oczyszczona
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
9
Mieszankę mąki dodać do mieszanki cukru na przemian z maślanką, rozpoczynając i kończąc mieszanką mąki. Wymieszać z mieszanką kakaową. Łyżka połowę ciasta do przygotowanej patelni; top z streusel. Łyżka pozostałego ciasta na streusel.
Składniki, których będziesz potrzebować
MaślankaMaślanka
Kakao W ProszkuKakao W Proszku
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
CukierCukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
10
Piec w temperaturze 325 przez 1 godzinę lub aż drewniany kilof włożony do środka wyjdzie czysty. Schłodzić w patelni na stojaku z drutu 10 minut; wyjąć z patelni. Całkowicie fajne.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Stojak Na DrutyStojak Na Druty
PiekarnikPiekarnik
PatelniaPatelnia
11
Aby przygotować glazurę; połączyć cukier puder i masło w małej misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukier PuderCukier Puder
MasłoMasło
GlazuraGlazura
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
12
Dodać mleko; wymieszać trzepaczką.
Składniki, których będziesz potrzebować
MlekoMleko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
13
Mżawka nad ciastem.

Składniki

28Orzechy dowolne (posiekane)słodka czekolada do pieczeniasłodka czekolada do pieczenia2(może być lub przeglądać)pokrojone w plasterki obrane świeże lub mrożone brzoskwiniepokrojone w plasterki obrane świeże lub mrożone brzoskwinie1(może być lub przeglądać)O cukrze cukierniczymO cukrze cukierniczym1186 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkipakowany brązowy cukierpakowany brązowy cukier2largesOpcjonalnie bita polewa i pokrojone w plasterki świeże truskawkiOpcjonalnie bita polewa i pokrojone w plasterki świeże truskawki4(może być lub przeglądać)mleko beztłuszczowemleko beztłuszczowe596 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkimąka uniwersalnamąka uniwersalna4736 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkimąka uniwersalnamąka uniwersalna1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)barwnik spożywczy Red Velvet (taki jak Lorann Professional Kitchen®) Red Velvet Bakery Emulsion) lub według uznaniabarwnik spożywczy Red Velvet (taki jak Lorann Professional Kitchen®) Red Velvet Bakery Emulsion) lub według uznania3556 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkibarwnik spożywczy Red Velvet (taki jak Lorann Professional Kitchen®) Red Velvet Bakery Emulsion) lub według uznaniabarwnik spożywczy Red Velvet (taki jak Lorann Professional Kitchen®) Red Velvet Bakery Emulsion) lub według uznania2376 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkimaślanka niskotłuszczowamaślanka niskotłuszczowa796 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiposiekane orzeszki pekanposiekane orzeszki pekan2376 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkido 2 średnich kiwi, obranych i pokrojonych w plasterkido 2 średnich kiwi, obranych i pokrojonych w plasterki1(może być lub przeglądać)1 uncja kiełków bambusa, poćwiartowanych1 uncja kiełków bambusa, poćwiartowanych796 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkimasło lub margaryna w sztyfcie, zmiękczonamasło lub margaryna w sztyfcie, zmiękczona1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)masło lub margaryna w sztyfciemasło lub margaryna w sztyfcie2(zima)schłodzone masło lub margarynę w sztyfcie, pokrojoną na małe kawałkischłodzone masło lub margarynę w sztyfcie, pokrojoną na małe kawałki796 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkipłatki słodzone kokospłatki słodzone kokos1186 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkikakao niesłodzonekakao niesłodzone2(może być lub przeglądać)6 uncji wysokiej jakości niesłodzonej czekolady, grubo posiekanej6 uncji wysokiej jakości niesłodzonej czekolady, grubo posiekanej1186 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiwrząca wodawrząca woda
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje16
Ocena Zdrowia3
Magazyn