Naleśniki żurawinowo-pomarańczowe zajmują od początku do końca około 25 minut . Jedna porcja tego dania zawiera około 13 g białka , 17 g tłuszczu i łącznie 476 kalorii . Ten przepis jest przeznaczony dla 4 osób i kosztuje 1,78 USD za porcję. Ten przepis z Taste of Home wymaga syropu klonowego, cukru, żurawiny i skórki pomarańczowej. Świetnie sprawdza się jako niedrogie śniadanie. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jest to dobra opcja, jeśli stosujesz dietę wegetariańską lakto ovo . Z wynikiem łyżkowym wynoszącym 45% , to danie jest całkiem dobre. Jeśli szukasz podobnych przepisów, wypróbuj Naleśniki żurawinowo-pomarańczowe z syropem żurawinowo-klonowym , Naleśniki żurawinowo-pomarańczowe i Naleśniki pomarańczowo-żurawinowe .
Instrukcje
1
W małym rondlu zagotuj żurawinę, sok pomarańczowy i cukier. Zredukować ciepło; dusić bez przykrycia przez 5 minut. Lekko ostudzić. Łyżką cedzakową usuń 1/4 szklanki żurawiny; odłożyć na bok.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki 100% Owoców Jagodowych Do Smarowania
Brzoskwinia Obrana I Pokrojona W Plasterki Lub 1 Szklanka Mrożonych, Niesłodzonych Brzoskwiń Pokrojonych W Plasterki
Słoiki 7 Ball® Lub Kerr® Pint (16 Uncji) Z Pokrywkami I Opaskami
W blenderze zmiksuj mieszankę żurawinową na gładką masę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Brzoskwinia Obrana I Pokrojona W Plasterki Lub 1 Szklanka Mrożonych, Niesłodzonych Brzoskwiń Pokrojonych W Plasterki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Do Podania Pokruszony Ser Localli Lub Ulubiony Ser Tarty
3
Przełożyć do małej miski; wymieszać z syropem klonowym i zarezerwowaną żurawiną. Trzymaj się ciepło.
Składniki, których będziesz potrzebować
Brzoskwinia Obrana I Pokrojona W Plasterki Lub 1 Szklanka Mrożonych, Niesłodzonych Brzoskwiń Pokrojonych W Plasterki
Czysty Syrop Klonowy (najlepiej Klasy B) Plus 4 łyżeczki Do Podania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Słoiki Po Pincie
4
W dużej misce wymieszaj masę ciasteczkową, cukier i proszek do pieczenia. W drugiej misce wymieszaj jajka, żółtko, mleko, sok pomarańczowy i skórkę. Wmieszać do suchych składników tylko do połączenia. Dodać posiekaną żurawinę.
1/2 Funta Miękko Mielonej Włoskiej Kiełbasy Johnsonville®, Gotowanej I Pokruszonej
Brzoskwinia Obrana I Pokrojona W Plasterki Lub 1 Szklanka Mrożonych, Niesłodzonych Brzoskwiń Pokrojonych W Plasterki
5 Filiżanek Kokosa, Podzielone
Słoiki 7 Ball® Lub Kerr® Pint (16 Uncji) Z Pokrywkami I Opaskami
1/2 Funta Pokrojonej W Grube Plastry Piersi Z Indyka Lub Z Rożna, Posiekanej
Dodatkowy Banan Opcjonalnie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
8 Szklanek Ulubionego Sosu Pomidorowego
Słoiki Po Pincie
5
Nakładać 1/4 szklanki ciasta na natłuszczoną, gorącą patelnię; obrócić, gdy na wierzchu utworzą się bąbelki. Gotuj, aż druga strona będzie złotobrązowa.