Najprostszy Falafel
Najprostszy Falafel wymaga około 30 minut od początku do końca. Ten przepis sprawia, że 5 porcji z 148 kalorii, 6G białka, oraz 7G tłuszczu każdy. Na 100 centów za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 49 osób uznało ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Ten przepis jest typowy dla kuchni middl eastern. Jeśli masz sok z cytryny, oliwa z oliwek, czosnek w proszku, i kilka innych składników na rękę, można zrobić to. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne i wegetariańskie dieta. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 63%, co jest solidne. Podobne przepisy to falafel, jak zrobić falafel / falafel z ciecierzycą, King of Falafel & Shawarma 's Falafel from' New York A La Cart, oraz Falafel.
Instrukcje
Umieść fasolę garbanzo, 1/4 szklanki bułki tartej panko, cebulę, 1/4 szklanki oliwy z oliwek, jajko, natkę pietruszki, curry, czosnek w proszku, sok z cytryny i czarny pieprz w maszynce lub blenderze. Puree, aż gruboziarniste kruszy formę. Zmiksuj więcej okruchów panko, jeśli jest zbyt wilgotna.
Tocz mieszaninę w kulki o wielkości piłki golfowej; umieść na talerzu.
Naciśnij na paszteciki i płaszcz w panko bułkę tartą.
Rozgrzać około 1-calowy oliwy z oliwek na patelni na średnim ogniu.
Smażyć paszteciki, aż będą chrupiące, około 3 minut z każdej strony.