Przepis najlepszy kurczak tikka Masalan jest gotowy w około 5 godzin i zdecydowanie jest niesamowitym bezglutenowe i pierwotne opcja dla miłośników indyjskiego jedzenia. Jedna porcja zawiera 1209 kalorii, 133g białka, oraz 57 g tłuszczu. Na 4,92 zł za porcję, ten przepis okładki 59% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Mieszanka czosnku, kawałki kurczaka, pieprz cayenne i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Aby zużyć sól koszerną, można śledzić to danie główne z Niskotłuszczowe Ciasto Okruchowe (Koszerno-Mleczne) jako deser. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Niewiele osób lubiło to danie główne. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 85%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Kurczak tikka masala, jak zrobić kurczaka tikka masala, paneer Tikka masala (sanjeev kapoor), jak zrobić paneer Tikka masala, oraz Kurczak Tikka Masala dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Ułóż kawałki kurczaka na desce do krojenia z miąższem do góry. Strzel głęboko ostrym nożem w odstępach 1 cala.
Składniki, których będziesz potrzebować
Muszelki Cannelloni
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Deska Do Krojenia
2 1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka I Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić Sos
2
Umieść w dużym naczyniu do pieczenia.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 średnie Pomarańcze, Pokrojone W Plasterki I Przekrojone Na Pół
3
Połączyć kminek, papryka, kolendra, kurkuma, i cayenne w małej misce i dobrze wymieszać. Odstawić 3 łyżki mieszanki przypraw.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 (puszki 14 Uncji) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu
Kurkuma
Oliwa Z Oliwek Plus 3 Do 4 łyżek Stołowych
Do Posypania Sałata Rzymska, Pokrojony Pomidor I Pokrojona W Plasterki Czerwona Cebula
Połącz pozostałe 6 łyżek mieszanki przypraw, 8 ząbków czosnku czosnek, 2 łyżki imbiru, jogurt, 1/2 szklanki soku z cytryny i 1/4 szklanki soli w dużej misce i trzepaczką do połączenia.
Zalać marynatą całe kawałki kurczaka, używając rąk do pokrycia każdej powierzchni. przykryć luźno i przechowywać w lodówce. Przechowywać w lodówce i pozostawić do marynowania przez co najmniej 4 godziny i do 8, obracając od czasu do czasu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Muszelki Cannelloni
Potrójne, Przycięte
6
Tymczasem, masło ciepła lub ghee w dużym holenderskim piecu na średnim ogniu, aż stopi się i pienienie ustępuje.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Oliwki Nadziewane Pimiento
Ghee
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Funt Udek Z Kurczaka
7
Dodaj cebulę, pozostałe 4 łyżki startego czosnku i pozostałe 2 łyżki imbiru. Gotować, często mieszając, aż do zmroku i zaczynają char w miejscach, około 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Pomarańcza, Skórka
Mieszanka Trójkolorowej Sałatki Colesław
20 Cienkich Plastrów Cukinii
8
Dodaj zarezerwowaną mieszankę przypraw i gotuj, często mieszając, aż do pachnącego, około 30 sekund.
9
Dodaj pomidory i połowę kolendry, skrobanie wszelkie rumiane kawałki z dna patelni z łyżką. Gotować na wolnym ogniu przez 15 minut, następnie puree za pomocą blendera ręcznego lub przenosząc do blendera stołowego w partiach.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 łyżki Stołowe Plus 1-1/2 łyżeczki Oliwy Z Oliwek
świeża Mozzarella Boccacini, Każda O średnicy 1 Cala
Wymieszać śmietanę i pozostałą ćwierć szklanki soku z cytryny. Doprawić do smaku solą, a następnie odstawić do ugotowania kurczaka.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szalotka, Starta Lub Posiekana
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
świeże Wiśnie Rainier, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówki
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
11
Gotować na grillu: Zapal jeden komin pełen węgla drzewnego. Gdy cały węgiel jest oświetlony i pokryty szarym popiołem, wylej i rozprowadź węgle równomiernie na połowie rusztu węglowego. Ustawić ruszt do gotowania na miejscu, przykryć skrzelem i pozostawić do rozgrzania na 5 minut. Oczyścić i naoliwić ruszt do grillowania. Nadmiar marynaty zetrzeć z kurczaka i umieścić na gorącej stronie grilla, mięso-side-down. Grill bez ruchu, aż dobrze zwęglone, 5 do 7 minut. Flip kurczaka i gotować, aż druga strona jest zwęglona, Inny 4 do 5 protokół. (Kurczak nie będzie całkowicie ugotowany-jest ok).
Składniki, których będziesz potrzebować
Potrójne, Przycięte
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, Julienne
12
Przenieść do deski do krojenia i pozostawić na 10 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Deska Do Krojenia
13
Aby gotować pod brojlerem: linia brojlerów z folią aluminiową o dużej wytrzymałości i rozgrzej brojlery do wysokiej z zestawem stojaków 6 cali poniżej elementu brojlerów. Wytrzyj nadmiar marynaty z kurczaka i umieść na wyłożonej folią patelni, miąższ do góry. Broil aż zwęglone i czernieją na powierzchni, o 8 protokół (kurczak nie będzie całkowicie gotowane przez-to jest ok).
Składniki, których będziesz potrzebować
Potrójne, Przycięte
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 łyżki Dżemu Malinowego, Jagodowego Lub Truskawkowego
Przenieść do deski do krojenia i pozostawić na 10 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Deska Do Krojenia
15
Wyjąć kurczaka z kości ostrym nożem i pokroić na grube kawałki wielkości kęsa.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
2 Posiekane Szalotki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka I Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić Sos
16
Kawałki kurczaka przełożyć do garnka z sosem. Doprowadzić do dusić na średnim ogniu i gotować, często mieszając, aż kurczak jest po prostu gotowane przez, o 10 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski
17
Posypać pozostałą kolendrą, następnie podawać od razu z ryżem lub grillowanym Naanem
Składniki, których będziesz potrzebować
2 łyżki Stołowe Plus 1-1/2 łyżeczki Oliwy Z Oliwek
Naan
Z Sosem Wasabi I Imbirem (polecamy: Sos Hoboken Eddie's Hukilau Hanna)
Polecane wino: Gruener Veltliner, Riesling, Sparkling Rose
Indian można łączyć z Gruener Veltliner, Riesling i musujące różowe. Najlepsze wino do indyjskich potraw będzie w zależności od dania, oczywiście, ale te typy mogą być podawane schłodzone i mają trochę słodyczy, aby uzupełnić pikanterię i złożone smaki szerokiej gamy tradycyjnych potraw. Jedno wino można spróbować jest Brundlmayer Kamptaler Terrassen Gruner Veltliner. Ma 4,3 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 25 dolarów.