Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj nadziewanego parmezanu z bakłażana. Jedna porcja tego dania zawiera około 14g białka, 17g tłuszczu i w sumie 324 kalorie. Ten przepis serwuje 4 i kosztuje 2,05 USD za porcję. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Wystarczy mieszanka pietruszki, czosnku, bakłażanów i garści innych składników, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa około 1 godzina. 164 osoby cieszyły się, że wypróbowały ten przepis. Jest dostarczany przez Allrecipes. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy się na ten przepis zasługuje na wynik spoonacular 95%. Ten wynik jest niesamowity. Użytkownicy, którzy polubili ten przepis, polubili również Nadziewany Bakłażan Parmezan, Chrupiące pieczone frytki z bakłażana z sosem do maczania Marinara (frytki z parmezanu z bakłażana akan!), oraz Chrupiące pieczone frytki z bakłażana z sosem do maczania Marinara (frytki z parmezanu z bakłażana akan!).
Instrukcje
1
Rozgrzej piekarnik do 325 stopni F (165 stopni C).
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
2
Rozgrzej oliwę z oliwek na dużej patelni na średnim ogniu. Z grubsza posiekaj centra bakłażana i dodaj do patelni z cebulą, czosnkiem, oregano i pieprzem. Gotuj i mieszaj, aż lekko się zrumienią. Mieszankę łyżką z powrotem do bakłażana i posyp każdą parmezanem, bułką tartą i natką pietruszki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Parmezan
Bułka Tarta
Oliwa Z Oliwek
Bakłażan
Puszki) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu
Pietruszka-nać
Czosnek
Pieprz
Cebula
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
3
Umieść w płytkim naczyniu do pieczenia i przykryj sosem pomidorowym i serem mozzarella.
Składniki, których będziesz potrzebować
Rozdrobnione Surowe Ziemniaki
Sos Pomidorowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do Pieczenia
4
Piec w nagrzanym piekarniku przez 30 minut lub do momentu, gdy bakłażan będzie miękki, a ser będzie musujący.
Chianti, Verdicchio i Trebbiano to moje najlepsze typy dla Parmigiany z bakłażana. Włosi znają Jedzenie i znają wino. Trebbiano i Verdicchio to włoskie białe wina, które dobrze komponują się z rybami i białym mięsem, podczas gdy Chianti to świetna włoska czerwień do cięższych, odważniejszych potraw. Fontodi Chianti Classico Gran Selezione Vigna del Sorbo z oceną 4,7 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym dopasowaniem. Kosztuje około 120 dolarów za butelkę.
Fontodi Chianti Classico Gran Selezione Vigna del Sorbo
Vigna del Sorbo to mieszanka Sangiovese i Cabernet Sauvignon z winnic o południowo-zachodniej ekspozycji i 30-letnich winorośli.