Nadziewany Bakłażan Parmezan

Nadziewany Bakłażan Parmezan
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj nadziewanego parmezanu z bakłażana. Jedna porcja tego dania zawiera około 14g białka, 17g tłuszczu i w sumie 324 kalorie. Ten przepis serwuje 4 i kosztuje 2,05 USD za porcję. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Wystarczy mieszanka pietruszki, czosnku, bakłażanów i garści innych składników, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa około 1 godzina. 164 osoby cieszyły się, że wypróbowały ten przepis. Jest dostarczany przez Allrecipes. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy się na ten przepis zasługuje na wynik spoonacular 95%. Ten wynik jest niesamowity. Użytkownicy, którzy polubili ten przepis, polubili również Nadziewany Bakłażan Parmezan, Chrupiące pieczone frytki z bakłażana z sosem do maczania Marinara (frytki z parmezanu z bakłażana akan!), oraz Chrupiące pieczone frytki z bakłażana z sosem do maczania Marinara (frytki z parmezanu z bakłażana akan!).

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 325 stopni F (165 stopni C).
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
2
Rozgrzej oliwę z oliwek na dużej patelni na średnim ogniu. Z grubsza posiekaj centra bakłażana i dodaj do patelni z cebulą, czosnkiem, oregano i pieprzem. Gotuj i mieszaj, aż lekko się zrumienią. Mieszankę łyżką z powrotem do bakłażana i posyp każdą parmezanem, bułką tartą i natką pietruszki.
Składniki, których będziesz potrzebować
ParmezanParmezan
Bułka TartaBułka Tarta
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
BakłażanBakłażan
Puszki) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości SoduPuszki) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu
Pietruszka-naćPietruszka-nać
CzosnekCzosnek
PieprzPieprz
CebulaCebula
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
3
Umieść w płytkim naczyniu do pieczenia i przykryj sosem pomidorowym i serem mozzarella.
Składniki, których będziesz potrzebować
Rozdrobnione Surowe ZiemniakiRozdrobnione Surowe Ziemniaki
Sos PomidorowySos Pomidorowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
4
Piec w nagrzanym piekarniku przez 30 minut lub do momentu, gdy bakłażan będzie miękki, a ser będzie musujący.
Składniki, których będziesz potrzebować
BakłażanBakłażan
SerSer
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
5
Podawaj natychmiast.

Polecane wino: Chianti, Verdicchio, Trebbiano

Chianti, Verdicchio i Trebbiano to moje najlepsze typy dla Parmigiany z bakłażana. Włosi znają Jedzenie i znają wino. Trebbiano i Verdicchio to włoskie białe wina, które dobrze komponują się z rybami i białym mięsem, podczas gdy Chianti to świetna włoska czerwień do cięższych, odważniejszych potraw. Fontodi Chianti Classico Gran Selezione Vigna del Sorbo z oceną 4,7 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym dopasowaniem. Kosztuje około 120 dolarów za butelkę.
Fontodi Chianti Classico Gran Selezione Vigna del Sorbo
Fontodi Chianti Classico Gran Selezione Vigna del Sorbo
Vigna del Sorbo to mieszanka Sangiovese i Cabernet Sauvignon z winnic o południowo-zachodniej ekspozycji i 30-letnich winorośli.
TrudnośćTwardy
Gotowe W1 h
Porcje4
Ocena Zdrowia25
Magazyn