Musztardowa fasolka szparagowa
Musztardowa fasolka szparagowa może być właśnie dodatkiem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera około 2 g białka , 1 g tłuszczu i łącznie 56 kalorii . Ten przepis jest przeznaczony dla 12 osób i kosztuje 43 centy za porcję. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jest to dostarczane przez Taste of Home. Udaj się do sklepu i kup musztardę, ocet jabłkowy, skrobię kukurydzianą i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 25 minut . Jest to dobra opcja, jeśli jesteś na diecie bezglutenowej i lakto ovo-wegetariańskiej . Z wynikiem łyżkowym wynoszącym 26% , to danie nie jest tak niesamowite. Jeśli podoba Ci się ten przepis, przejrzyj podobne przepisy: Fasola szparagowa w sosie musztardowym , Fasola szparagowa z musztardą pełnoziarnistą i Fasola szparagowa z musztardowo-estragonowym winegretem .
Instrukcje
Umieść fasolę w holenderskim piekarniku i zalej wodą; doprowadzić do wrzenia. Gotuj bez przykrycia przez 8–10 minut lub do momentu, aż będą chrupiące; odcedzić i odstawić.
W małej misce wymieszaj cukier, skrobię kukurydzianą, ocet, wodę, musztardę i sól na gładką masę. W holenderskim piekarniku rozpuść masło na średnim ogniu. Wymieszaj mieszaninę musztardy. Doprowadzić do wrzenia; gotować i mieszać przez 1-2 minuty lub do momentu, aż zgęstnieje. Wróć fasolę na patelnię; przegrzać.