Musztarda Zielona Gratin
Musztarda Zielona Gratin może być tylko przystawką, której szukasz. Jedna porcja zawiera 251 kalorii, 16G białka, oraz 15 g tłuszczu. Ten przepis służy 6 i kosztuje $1.22 za porcję. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz ser ricotta, grzyby, czosnek i kilka innych składników na rękę, można zrobić to. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 15 minut. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 61%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Tajny składnik (musztarda Dijon): ciepła sałatka z zielonej fasoli z szalotką i musztardą, Ziemniaki Musztardowe Au Gratin, oraz Schab Jagnięcy, Sos Musztardowo-Pieprzowy Dijon I Zapiekanka Kumara dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
Rozgrzej piekarnik do 375 stopni F.
Usuń duże łodygi z zieleni i dokładnie je umyj; zrób to w zlewie z co najmniej 5 cali wody. Przesuwając liście w wodzie i pozwalając im usiąść na kilka minut, aby piasek lub brud spadł na dno zlewu. Po oczyszczeniu z grubsza posiekać zieleninę. Powinieneś mieć 1 funt gotowej zieleni, gdy zostaną łodygi. (Zważyć zieleninę po wycięciu, ale przed praniem.) Po umyciu zieleni umieść je w przędzarce do sałatek, aby je dokładnie wysuszyć.
Masło 9 przez 11-calowy lub 2 1/2-quart naczynia do pieczenia i odstawić.
W dużej misce wymieszać jajka, ricottę, parmezan, sól i pieprz. Odstawić.
W dużej, 13 na 11-calowej patelni do pieczenia ustawionej na 2 palnikach na średnim ogniu, roztopić masło w 1 rogu patelni.
Dodać czosnek, grzyby i szczyptę soli i gotować, aż grzyby zrezygnować płyn, około 5 do 6 protokół.
Dodać warzywa i gotować, aż zwiędną, około 3 do 4 protokół. Warzywa zmniejszą się do mniej niż 1/4 ich pierwotnej objętości i zaczną wyglądać jak rozmrożony, mrożony szpinak.
Dodać zieleninę do mieszaniny jajek i serów i wymieszać, aby dokładnie połączyć.
Wlać do przygotowanego naczynia do pieczenia, top z krakersami, umieścić na środkowej półce piekarnika i piec przez 35 do 40 minut. Pozostawić do ostygnięcia przez 5 minut i podawać.