Muszka Ciasta

Muszka Ciasta
Muszka ciasta trwa około 50 minut od początku do końca. Za 2,34 zł za porcję, ten przepis okładki 8% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Ten przepis służy 21. Jedna porcja tego dania zawiera około 4G białka, 15g tłuszczu i w sumie 487 kalorii. Jeśli masz pod ręką ciepłą kawę, masło, wodę i kilka innych składników, możesz to zrobić. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Przynosi ci smak domu. Z łyżką wynik 23%, to danie jest raczej złe. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Patelnia Muszka Alfredo, Makaron Z Muszką Z Boczkiem, oraz Makaron Z Muszką Szparagową.

Instrukcje

1
W dużej misce połącz suche składniki.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
2
Dodaj jajka, kawę, maślankę, olej i wanilię; ubijaj na średnich obrotach przez 2 minuty (ciasto będzie cienkie).
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Roślinny (ilość Zależy Od Sposobu Gotowania)Olej Roślinny (ilość Zależy Od Sposobu Gotowania)
Miód CytrusowyMiód Cytrusowy
Dodatkowa Bita Polewa I Wiórki Czekoladowe Waflowe OpcjonalnieDodatkowa Bita Polewa I Wiórki Czekoladowe Waflowe Opcjonalnie
2 łyżki świeżo Wyciśniętej Cytryny Lub Do Smaku2 łyżki świeżo Wyciśniętej Cytryny Lub Do Smaku
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
3
Wlać do natłuszczonego 15-calowego. x 10-w. x 1-w. blacha do pieczenia.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 średnie Pomarańcze, Pokrojone W Plasterki I Przekrojone Na Pół2 średnie Pomarańcze, Pokrojone W Plasterki I Przekrojone Na Pół
4
Piec w temperaturze 350° przez 28-32 minuty lub do momentu, gdy wykałaczka włożona w pobliżu środka wyjdzie czysta. Ostudzić całkowicie na patelni na ruszcie.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Wyraźny Aromat MasłaWyraźny Aromat Masła
Pomarańcze, Pokrojone W Plasterki I Przekrojone Na PółPomarańcze, Pokrojone W Plasterki I Przekrojone Na Pół
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
5
Pokrój ciasto na sześć rzędów, z siedmioma 3-1 / 4 cali. x 1-3 / 4-w. diamenty w każdym rzędzie (dwa rzędy pokazano na poniższym schemacie).
6
Umieść diamenty na stojaku z kawałkiem woskowanego papieru pod spodem.
7
Do glazury rozpuść czekoladę i masło w rondlu lub kuchence mikrofalowej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Posypka W Kształcie SercaPosypka W Kształcie Serca
2 Oliwki Nadziewane Pimiento2 Oliwki Nadziewane Pimiento
Przygotowany Japoński Dressing SezamowyPrzygotowany Japoński Dressing Sezamowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mieszanka Warzyw KalifornijskichMieszanka Warzyw Kalifornijskich
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
8
Zdjąć z ognia; dodać cukier i wodę. W razie potrzeby dodaj dodatkową wodę, aby uzyskać mżawą konsystencję. Łyżka glazury równomiernie na górze i bokach diamentów, pozwalając nadmiar kapać. Pozostaw glazurę do wyschnięcia; powtórz z drugą warstwą. (Glazura może wymagać okresowego podgrzewania, aby zachować odpowiednią konsystencję). Gdy glazura wyschnie, umieść dwie końcówki diamentów na talerzach deserowych.
Składniki, których będziesz potrzebować
Przygotowany Japoński Dressing SezamowyPrzygotowany Japoński Dressing Sezamowy
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
9
Używając końcówki dekoratora, zrób węzeł na środku muszki.
10
W razie potrzeby udekoruj talerze owocami.
Składniki, których będziesz potrzebować
Likier Liczi (polecany: Marka Soho)Likier Liczi (polecany: Marka Soho)

Polecane wino: Cream Sherry, Port, Moscato Dasti

Ciasto naprawdę dobrze komponuje się z kremową Sherry, porto i Moscato d ' Asti. Powszechną zasadą parowania wina jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery dobrze komponują się z Moscato d ' Asti, orzechowe desery z kremową sherry, a karmelowe lub czekoladowe desery dobrze komponują się z Porto. Jednym z win, które można spróbować, jest Viva Diva Moscato Colada. Ma 4,9 na 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 11 dolarów.
Viva Diva Moscato Colada
Viva Diva Moscato Colada
Słodkie wino Moscato nasycone naturalnym smakiem kokosa i ananasa. Kolor Jasnopomarańczowy. Owocowy, typowy dla kokosa i ananasa z lekkimi nutami Moscato. Doskonały jako aperitif lub mieszanie z koktajlami.
TrudnośćEkspert
Gotowe W50 m.
Porcje21
Ocena Zdrowia1
Magazyn