Muffinki Z Łyżeczką

Muffinki Z Łyżeczką
Łyżeczkowo-chlebowe muffinki to bezglutenowe i wegetariańskie poranny posiłek. Ten przepis służy 12 i kosztuje 22 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 131 kalorii, 4G białka, oraz 5G tłuszczu. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i odebrać sody oczyszczonej, bardzo drobno mielonej mąki kukurydzianej, jajka i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 40 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 18%. Ten wynik nie jest zbyt dobry. Spróbuj Łyżka Chleba, Łyżka Chleba, oraz Łyżka Chleba dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 218° z półką w środku. Maślane muffinki.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Wkładki Do MuffinówWkładki Do Muffinów
PiekarnikPiekarnik
2
W misce wymieszać mąkę kukurydzianą, sodę oczyszczoną i sól.
Składniki, których będziesz potrzebować
Soda OczyszczonaSoda Oczyszczona
Mąka KukurydzianaMąka Kukurydziana
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
Do Szczotkowania I SmażeniaDo Szczotkowania I Smażenia
3
Maślankę ubić na jajka, następnie dodać do mieszanki mąki kukurydzianej i energicznie ubić na gładką masę.
Składniki, których będziesz potrzebować
MaślankaMaślanka
Mąka KukurydzianaMąka Kukurydziana
JajkoJajko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
4
Ubij na maśle.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
5
Podziel ciasto między kubki muffin i piec, aż krawędzie zaczną odrywać się od boków, a drewniany kilof włożony w środek muffin wyjdzie czysty, 20 do 25 minut. Wyłóż na stelaż i podawaj ciepło.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Wkładki Do MuffinówWkładki Do Muffinów
PiekarnikPiekarnik
TrudnośćŚredni
Gotowe W40 m.
Porcje12
Ocena Zdrowia1
Magazyn