Muffinki Jeżynowo-Pomarańczowe
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na poranne posiłki, więc wypróbuj muffinki Jeżynowo-pomarańczowe. Ten przepis sprawia, że 12 porcji z 346 kalorii, 6G białka, oraz 16G tłuszczu każdy. Na 69 centów za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis od Chow ma 1 fanów. Udaj się do sklepu i odbierz proszek do pieczenia, sól, skórkę pomarańczową i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 55 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 23%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Muffinki Owsiane Z Jeżyn, Muffinki Blackberry, oraz Muffinki Blackberry.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 191° i ułóż stojak na środku. Wyłożyć 12-milimetrową patelnię na muffinki z papierowymi wkładkami i odstawić na bok.
Umieść 1/4 szklanki cukru i połowę skórki pomarańczowej w małej misce i użyj palców do połączenia; odstawić.
Pozostałą skórkę, mąkę, proszek do pieczenia i sól wymieszać w dużej misce, aby rozbić wszelkie grudki; odstawić.
Umieść roztopione masło, śmietanę, pozostałe 3/4 szklanki cukru, jajka i wanilię w dużej misce i ubijaj, aż równomiernie się połączą.
Dodać mieszaninę masło-cukier do mieszaniny mąki i mieszać, aż po prostu równomiernie wymieszane, o 30 uderzeń. (Pozostanie kilka grudek, ale nie przesadzaj-ciasto będzie grube, ale składniki powinny być równomiernie wkomponowane.)
Dodać jeżyny i wymieszać, aż dokładnie się równomiernie wkomponuje.Podziel ciasto między studnie muffinowe (studnie będą bardzo pełne). Na babeczki równomiernie posypać całą mieszankę pomarańczowo-cukrową.
Piec, aż wykałaczka włożona do środka wyjdzie czysty i cukier jest złoty brąz w plamy, o 22 do 25 protokół.
Niech muffinki ostygną na patelni na stojaku z drutu przez 10 minut.
Wyjąć z patelni i podawać na ciepło lub w temperaturze pokojowej.