Boże Narodzenie poussin
Boże Narodzenie poussin trwa o 45 minut od początku do końca. Na 61 centów za porcję, ten przepis okładki 3% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 3G białka, 19g tłuszczu, oraz w sumie 194 kalorie. Ten przepis służy 4. Świetnie sprawdza się jako przystawka. 36 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Jeśli masz masło, mąkę, boczek i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. To będzie hit w Twoim Boże Narodzenie wydarzenie. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Z łyżeczką Ocena 6%, to danie jest bardzo złe (ale nadal można naprawić). Spróbuj Poussin Pieczony, Poussin al Mattone, oraz Pieczona poussin z oregano, pomarańczą i sherry dla podobnych receptur.
Instrukcje
Piekarnik do 230C / wentylator 210C / Gaz
Masło posmarować na całej poussins, doprawić wewnątrz i na zewnątrz, a następnie criss-krzyżować boczek na każdym z nich. Posadź poussins w blaszce i gotuj przez 40 minut, aż ptaki będą złote, a boczek będzie chrupiący.
Wyjąć z puszki, pozostawić do spoczynku i odstawić puszki na bok, aż jesteś gotowy do sosu.
Około 5 minut przed usiąść do jedzenia, zrobić sos.
Umieść puszkę na średnim ogniu, następnie wymieszaj z mąką i zalej sosem Worcestershire. Bąbelki razem, następnie warzywa odcedzić na blaszce do pieczenia i wymieszać z bulionem warzywnym. Doprowadzić sos do wrzenia, smak przyprawy, dodając więcej sos Worcestershire w razie potrzeby, a następnie wlać do ciepłego dzbanka SOS.