Jaja ziębickie
Jaja zięcia mogą być dobrym przepisem na rozszerzenie pudełka z przepisami na przystawki. Ten przepis służy 6 i kosztuje $1.4 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 12g białka, 7G tłuszczu, oraz w sumie 241 kalorii. Ten przepis z BBC Good Food ma 8 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 40 minut. Jeśli masz pastę z tamaryndowca, cukier muscovado, kolendrę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie dieta. Ogólnie ten przepis zarabia spoonacular wynik 41%. Podobne przepisy to Jaja ziębickie, Jaja ziębickie: Tajskie smażone jajka na twardo w sosie Tamaryndowym, oraz Jak gotować: jajka zięcia.
Instrukcje
Wrzucamy jajka na patelnię z zimną wodą i doprowadzamy do wrzenia. Czas 8 min od wrzenia. Schłodzić pod bieżącą wodą, a następnie obrać. W międzyczasie, połączyć cukier, sos rybny i tamaryndowca na patelni.
Podgrzewaj delikatnie, aż cukier się rozpuści, w razie potrzeby odtłuszczając wierzch. Sprawdź smak, powinien być słodko-kwaśny. W razie potrzeby dostosuj cukrem, sosem rybnym lub tamaryndowcem.
W międzyczasie rozgrzej na wok lub dużej patelni olej o głębokości 5 cm. Po połysku dodać szalotki, czosnek i chilli. Smażyć przez 1 min lub do złotego i chrupiącego.
Osuszyć na papierze kuchennym. Można to zrobić kilka godzin wcześniej. Smażyć jajka przez 3-4 minuty lub aż Na Zewnątrz przybrać odcienie złotego brązu.
Wyjąć z oleju i odsączyć.
Aby służyć, ćwierć jajka i umieścić w naczyniu do serwowania. W osobnej misce połącz kolendrę z chrupiącym chilli, czosnkiem i szalotką.
Na jajka polać sosem i kolendrą i podawać.