Muffinki jajeczne z pomidorami i boczkiem
Pomidory i bekonowe muffinki jajeczne mogą być właśnie porannym posiłkiem, którego szukasz. Ten przepis zawiera 6 porcji z 181 kalorii, 10g białka, oraz 14g tłuszczu każdy. Na 84 centy za porcję, ten przepis okładki 8% twoje codzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. 5 osób zrobiło ten przepis i zrobiłoby go ponownie. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny dieta. Jeśli masz boczek, mielony pieprz, jajka i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 30 minut. Z łyżką wynik 30% to danie nie jest takie niesamowite. Podobne przepisy są Śniadaniowe Muffinki Jajeczne, Letnie muffinki jajeczne z makaronem z cukinii, oraz Makaron z bekonem i jajkiem i serem.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C). Spryskaj 6 kubków muffinów sprayem do gotowania.
Umieścić boczek na dużej patelni i gotować na średnim ogniu, obracając od czasu do czasu, aż do połowy gotowane, około 5 minut. Pokroić plastry boczku papierowymi ręcznikami i pokroić na małe kawałki.
Wymieszaj boczek, jajka, pomidory, zieloną cebulę i czarny pieprz w misce.
Wlać mieszaninę do przygotowanych kubków muffinowych.
Piec w nagrzanym piekarniku, aż każda muffinka zostanie ustawiona na środku, 15 do 20 minut.