Mrożony Mus Cytrynowy
Mrożony Mus cytrynowy może być tylko deserem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 249 kalorii, 3G białka, oraz 22g tłuszczu każdy. Na 48 centów za porcję, ten przepis okładki 4% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka żółtek, śmietana, sok z cytryny i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegetariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 11%. Ten wynik nie jest zbyt dobry. Podobne przepisy to Mrożone Szyszki Z Musu Cytrynowego, Frozen Maple Mousse Pie, oraz Ciasto Z Musem Czekoladowym Mrożonym.
Instrukcje
W małym rondlu o dużym dnie połącz sok z cytryny, żółtka i cukier. Gotować, mieszając, na średnim ogniu, aż mieszanina zgęstnieje, 5 do 6 minut.
Wyjąć z ognia i przelać przez drobny sitko do dużej miski, aby usunąć grudki.
Dodać masło i wymieszać do rozpuszczenia. Przykryć folią, dociskając plastik do powierzchni mieszaniny, aby wyeliminować pęcherzyki powietrza. Przechowywać w lodówce do schłodzenia, o 30 protokół. W międzyczasie ubij śmietanę trzepaczką lub mikserem elektrycznym, aby uzyskać sztywne szczyty. Złóż bitą śmietanę do schłodzonej mieszanki cytrynowej, aż dobrze się połączą. Podzielić na puszkę muffinów z papierowymi wkładkami lub sześcioma 4-uncjowymi ramekinami i zamrozić na 2 godziny.