Monkfish Miso Nabe

Monkfish Miso Nabe
Monkfish Miso Nabe jest bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie danie główne. Na 5,26 zł za porcję, ten przepis okładki 22% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 24g białka, 5G tłuszczu, oraz w sumie 262 kalorie. Ten przepis służy 4. Jeśli masz sake kasu, kapustę napa, mirin i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. 11 osób było zadowolonych, że wypróbowali ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 40 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 80%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Yukimi Nabe (snowviewing Nabe), Nabe (Yosenabe / Japanese Hot Pot), oraz Tori Tsukune Nabe.

Instrukcje

1
Jeśli masz czas, mocz kombu w wodzie przez co najmniej godzinę, aby uzyskać zapas na nabe. Jeśli nie, można gotować wodę i kombu na wolnym ogniu przez około dziesięć minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
KombuKombu
1 Czubata łyżka Białego Pieprzu1 Czubata łyżka Białego Pieprzu
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
2
Wyjmij kombu z wody, a następnie dodaj mirin, sake kasu, miso i żabnicę wraz z cięższymi warzywami, takimi jak marchew, gobo i Tokyo negi. Dusić wszystkie składniki razem, aż Żabnica i warzywa będą miękkie (około 20-30 minut).Gdy będziesz gotowy do jedzenia, po prostu dodaj resztę warzyw i przynieś je z powrotem na wolnym ogniu, aż będą ugotowane. Top z mitsubą i podawać z ryżem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego
ŻabnicaŻabnica
MitsubaMitsuba
1/2 Do 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do Dekoracji1/2 Do 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do Dekoracji
KombuKombu
6 Bułek Z Nasionami Sezamu, Podzielonych6 Bułek Z Nasionami Sezamu, Podzielonych
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
MisoMiso
Z Sosem Wasabi I Imbirem (polecamy: Sos Hoboken Eddie's Hukilau Hanna)Z Sosem Wasabi I Imbirem (polecamy: Sos Hoboken Eddie's Hukilau Hanna)
Japoński Sos SezamowyJapoński Sos Sezamowy

Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir

Ryba w menu? Spróbuj sparować z Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Zind-Humbrecht Calcaire Pinot Gris z oceną 4,7 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 46 dolarów za butelkę.
Zind-Humbrecht Calcaire Pinot Gris
Zind-Humbrecht Calcaire Pinot Gris
Jasny żółty / złoty kolor, dość jasny. Wspaniały dymny aromat, typowy dla tego winogrona na wapieniu w Alzacji(brak nowego dębu w naszych winach, po prostu bardzo długi całkowity kontakt z osadem). Niektóre lekkie redukcyjne aromaty, które rzeczywiście pasują do stylu suchego Pinot-Gris. Podniebienie jest bogate i kremowe, o aksamitnej konsystencji, ale w pełni suche. Jest to łatwe wino do picia teraz, ponieważ nie ma zbędnej wagi. Wykończenie jest ładne i okrągłe, ale w pełni suche. Złożona mieszanka wapienia zapewnia doskonałą równowagę kwasową i pewną wagę. W ciągu najbliższych kilku lat powinno się ono bardzo dobrze rozwijać.
TrudnośćŚredni
Gotowe W40 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia33
Rodzaje PotrawNapojeDrinki
Magazyn