Moje Własne Ciasto Truskawkowo-Rabarbarowe
Moje własne ciasto truskawkowo-rabarbarowe to Wegetariańskie przepis z 8 porcjami. Na 87 centów za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 1G białka, 2G tłuszczu, oraz w sumie 114 kalorii. Najlepiej sprawdza się jako deser i odbywa się w ok. 5 godzin i 10 minut. Udaj się do sklepu i odbierz brązowy cukier, truskawki, mąkę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. 1 osoba uznała ten przepis za przepyszny i satysfakcjonujący. Jest idealny do Dzień Matki. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 22%, co nie jest takie wspaniałe. Spróbuj Ciasto truskawkowo-rabarbarowe jogurtowe z sosem truskawkowo-rabarbarowym rumowym, Wyznanie # 66: właśnie próbowałem rabarbaru ... rabarbar truskawkowy kruszy, oraz Dżem Rabarbarowo-Truskawkowy dla podobnych receptur.
Instrukcje
Wymieszaj truskawki, rabarbar, brązowy cukier, 1/2 szklanki białego cukru, cynamon, ziele angielskie, skrobię kukurydzianą i mąkę do miski; mieszaj, aż mąka i skrobia kukurydziana będą płynnie połączone.
Pozostaw wypełnienie na 30 minut. Jeśli nadzienie jest bardzo soczyste, dodaj dodatkową łyżkę skrobi kukurydzianej.
Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F (200 stopni C).
Ciasto podzielić na pół; rozwałkować na pół w okrąg na mąki powierzchni roboczej, i linii 9-calowy Pie danie z dolnej skorupy.
Rozwałkuj pozostałą połowę w 10-calowe koło na mące i odstaw na bok.
Wlać nadzienie do naczynia wyłożonego skórką. Roztrzepać masło pokrojone w kostkę.
Pokrój pozostałą skórkę na paski o szerokości 3/4 cala (użyj zapiekanego noża do ciasta, aby uzyskać ładniejszą skórkę). Zwilż Brzeg wypełnionej skorupy dolnej odrobiną wody i ułóż dwa najdłuższe paski w krzyż na środku ciasta. Pracując od następnego najdłuższego do najkrótszego paska, naprzemiennie poziome i pionowe paski, tkając paski podczas jazdy. Naciśnij paski kraty w dół na dolnej krawędzi skorupy do uszczelnienia, i przyciąć paski górnej skorupy starannie.
Skórkę posmarować mlekiem i posypać 1 łyżką cukru. Przykryj krawędzie ciasta paskami z folii aluminiowej.
Piec ciasto w nagrzanym piekarniku przez 15 minut; niższa temperatura do 375 stopni F (190 stopni C), i piec, aż nadzienie jest bulgotanie i skorupa jest złoty brąz, o 40 protokół.
Usunąć folię aluminiową około 15 minut przed końcem pieczenia. Wyłącz piekarnik i pozostaw ciasto na 15 minut przy otwartych drzwiach i jeszcze 15 minut przy zamkniętych drzwiach. Pozostawić do całkowitego ostygnięcia na stojaku z drutu przez kilka godzin lub przez noc; wypełnienie zagęści się w miarę siedzenia.