Moja Gruba Grecka Sałatka Z Makaronem

Moja Gruba Grecka Sałatka Z Makaronem
Moja duża tłusta grecka sałatka z makaronem może być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis służy 8 i kosztuje $1.48 za porcję. Jedna porcja zawiera 348 kalorii, 9g białka, oraz 19g tłuszczu. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Mieszanka ogórka, liści mięty, papryki i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 57 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 67%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Grecka Sałatka Z Makaronem, Grecka Sałatka Z Makaronem, oraz Grecka Sałatka Z Makaronem.

Instrukcje

1
Przygotować DRESSING: zetrzeć 1/2 łyżeczki świeżej skórki z cytryny; zagnieść i pokroić cytryny na połówki do soku, uzyskując 2 1/2 łyżki soku; dobrze ubić pozostałe składniki; odstawić.Doprowadzić doprowadzić 6 ćwiartek wody do wrzenia w dużym garnku; dodać 1 1/2 łyżki koszernej soli i makaron spiralny, wracając do wrzenia; gotować makaron zgodnie ze wskazówkami opakowania (nie rozgotować-makaron powinien być al dente).Odcedzić makaron dobrze; powrót makaron do garnka i wrzucić z bardzo małą ilością oliwy z oliwek, aby zapobiec przyklejeniu; odstawić do ostygnięcia.Przygotuj wszystkie warzywa sałatkowe z makaronem i świeże zioła do specyfikacji; umieść przygotowane warzywa w dużej misce.Dodaj schłodzony makaron do warzyw w misce, dobrze łącząc.Dodaj 4-6 uncji kostki lub pokruszony ser feta, bez podrzucania.Ponownie ubić mieszankę dressingu; polać SOS równomiernie sałatką z makaronu; delikatnie złożyć sałatkę z makaronu od spodu kilka razy, aby równomiernie rozprowadzić dressing i połączyć ser feta.Schłodzić sałatkę makaronową co najmniej 2 godziny na noc.Udekoruj sałatkę z makaronu gałązką pietruszki lub świeżą bazylią lub liśćmi mięty.Serwuj i ciesz się!
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki łuskanego Groszku Edamame1/2 Szklanki łuskanego Groszku Edamame
Mieszane Liście Sałat, Umyte I OdwirowaneMieszane Liście Sałat, Umyte I Odwirowane
1 Szklanka Mocno Upakowanych Liści Bazylii1 Szklanka Mocno Upakowanych Liści Bazylii
świeże Ziołaświeże Zioła
Rude Ziemniaki, Około 6 Uncji KażdyRude Ziemniaki, Około 6 Uncji Każdy
2 Ząbki Czosnku (1 Posiekany, 1 Cały)2 Ząbki Czosnku (1 Posiekany, 1 Cały)
Srebrne NonpareileSrebrne Nonpareile
1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego
1 Pęczek świeżego Szpinaku (około 3 Filiżanek)1 Pęczek świeżego Szpinaku (około 3 Filiżanek)
Rosół Z Kurczaka Lub Bulion Warzywny (lub Więcej W Razie Potrzeby)Rosół Z Kurczaka Lub Bulion Warzywny (lub Więcej W Razie Potrzeby)
Skórki Z CytrynySkórki Z Cytryny
Dobrej Jakości Tequila (zalecane: 100% Agawy)Dobrej Jakości Tequila (zalecane: 100% Agawy)
Makaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 CaliMakaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smakuświeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
Do Szczotkowania I SmażeniaDo Szczotkowania I Smażenia
2 łyżki Oliwy Z Oliwek Plus 2 łyżki Oliwy Z Oliwek (najlepszej Jakości) Do Skropienia2 łyżki Oliwy Z Oliwek Plus 2 łyżki Oliwy Z Oliwek (najlepszej Jakości) Do Skropienia

Składniki

TrudnośćEkspert
Gotowe W57 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia21
Magazyn