Miso pieczona kaczka z wiśnią szkliwiona Bok Choy

Miso pieczona kaczka z wiśnią szkliwiona Bok Choy
Miso pieczona kaczka z wiśnią szkliwiona Bok Choy to bezglutenowe i bezmleczne przepis z 2 porcjami. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 141g białka, 388g tłuszczu, oraz w sumie 5030 kalorii. Na $14.29 za porcję, ten przepis Pokrowce 75% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 4 minuty. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Sprawdza się jako drogie danie główne. Mieszanka mirin, kaczka long island, brązowy cukier i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby wykorzystać czereśnie można śledzić to danie główne z Clafoutis z wiśniami jako deser. Z łyżeczką wynik 79%, to danie jest solidne. Spróbuj Miso-szkliwiony Bok Choy, Miso-glazed Catfish & Bok Choy, oraz Bok Choy, Shiitake i kluski czosnkowe dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Za pomocą widelca przebić skórę kaczki na całej powierzchni, aby umożliwić przenikanie smaku marynaty i odprowadzanie tłuszczu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Potrójne, PrzyciętePotrójne, Przycięte
Cała KaczkaCała Kaczka
2
Połączyć miód, sos sojowy, kawa, imbir, miso i brązowy cukier razem w misce, dobrze wymieszać, aby rozpuścić brązowy cukier i miso. Wyciśnij sok z cytrusów do marynaty, a następnie wypchaj jamę kaczki połówkami cytrusów.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dietetyczna Soda KremowaDietetyczna Soda Kremowa
6 Bułek Z Nasionami Sezamu, Podzielonych6 Bułek Z Nasionami Sezamu, Podzielonych
Potrójne, PrzyciętePotrójne, Przycięte
Dodatkowa Bita Polewa I Wiórki Czekoladowe Waflowe OpcjonalnieDodatkowa Bita Polewa I Wiórki Czekoladowe Waflowe Opcjonalnie
Mieszanka Trójkolorowej Sałatki ColesławMieszanka Trójkolorowej Sałatki Colesław
1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami
Dobrej Jakości Tequila (zalecane: 100% Agawy)Dobrej Jakości Tequila (zalecane: 100% Agawy)
Cała KaczkaCała Kaczka
MisoMiso
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
3
Umieść kaczkę w worku z zamrażarką o pojemności 2 litrów, a następnie wlej marynatę. Zamknąć i przechowywać w lodówce przez 24 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Potrójne, PrzyciętePotrójne, Przycięte
Cała KaczkaCała Kaczka
4
Następnego dnia wyjąć kaczkę z marynaty i osuszyć ręcznikiem papierowym. Rozgrzej piekarnik do 450 stopni F.
Składniki, których będziesz potrzebować
Potrójne, PrzyciętePotrójne, Przycięte
Cała KaczkaCała Kaczka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Na 4 świeże Liście Bazylii, Pokrojone W Cienkie PlasterkiNa 4 świeże Liście Bazylii, Pokrojone W Cienkie Plasterki
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
5
Kaczkę ułożyć na stojaku na patelni do pieczenia. Złóż końcówki skrzydeł z powrotem i związać nogi razem. Najpierw piecz kaczkę przez 20 minut, wysoka temperatura karmelizuje cukry Na Zewnątrz kaczki i nadaje bogaty kolor mahoniowy. Po 20 minutach obniżyć temperaturę do 325 stopni F i piec przez 1 godzinę. Duck heaven baby!
Składniki, których będziesz potrzebować
Cała KaczkaCała Kaczka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowa Starta Skórka Z Limonki, OpcjonalnieDodatkowa Starta Skórka Z Limonki, Opcjonalnie
6
Możesz rozpocząć bok choy, gdy kaczka ma około 10 minut w lewo w gotowaniu. Rozgrzej dużą patelnię na średniej wysokości.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bok ChoyBok Choy
Cała KaczkaCała Kaczka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
7
Dodać olej z orzeszków ziemnych.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Mała Czerwona Lub Zielona Papryczka Jalapeno1 Mała Czerwona Lub Zielona Papryczka Jalapeno
8
Saute odciąć bok w dół na około 1 minutę, aż złoty. Usunąć olej. Weź tylną stronę noża i mocno Walnij imbirem. Siniaki imbir uwolni mnóstwo smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mieszanka Trójkolorowej Sałatki ColesławMieszanka Trójkolorowej Sałatki Colesław
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka I Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić Sos2 1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka I Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić Sos
9
Dodaj imbir do patelni z bok choy, a następnie dodaj mirin, soję i rosół z kurczaka. Mieszać w miso, uważać, aby nie uszkodzić żywności.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 T Pieprzu Białego W Proszku1 T Pieprzu Białego W Proszku
Bok ChoyBok Choy
Mieszanka Trójkolorowej Sałatki ColesławMieszanka Trójkolorowej Sałatki Colesław
6 Bułek Z Nasionami Sezamu, Podzielonych6 Bułek Z Nasionami Sezamu, Podzielonych
MisoMiso
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
10
Gdy masz łyżkę w dłoni, wymieszaj mieszaninę skrobi kukurydzianej, a następnie pozwól sosowi gotować na wolnym ogniu i zagęścić przez kilka minut. Finisz świeżymi wiśniami, szczyptą soli i świeżym popękanym białym pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Majonezu, Takiego Jak Hellmann's1 Szklanka Majonezu, Takiego Jak Hellmann's
1 Puszka (12 Uncji) Dietetycznego Napoju Gazowanego1 Puszka (12 Uncji) Dietetycznego Napoju Gazowanego
1/3 Szklanki Oleju Kokosowego Lub Roślinnego1/3 Szklanki Oleju Kokosowego Lub Roślinnego
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych

Składniki

4głowybaby bok choy, połówka wzdłużnababy bok choy, połówka wzdłużna340Orzechy dowolne (posiekane)wiśnie i czereśnie, zamrożone, rozmrożone i osuszonewiśnie i czereśnie, zamrożone, rozmrożone i osuszone596 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterki1 t pieprzu białego w proszku1 t pieprzu białego w proszku2376 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkizimna czarna kawazimna czarna kawa2(zima)skrobia kukurydziana, rozpuszczona w 2 łyżkach wodyskrobia kukurydziana, rozpuszczona w 2 łyżkach wody2kgsLong Island duckLong Island duck596 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkidrobno posiekany świeży imbirdrobno posiekany świeży imbir1mały kawałekmieszanka trójkolorowej sałatki colesławmieszanka trójkolorowej sałatki colesław2376 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterki1-1/4 szklanki płatków muslix z rodzynkami, daktylami i migdałami1-1/4 szklanki płatków muslix z rodzynkami, daktylami i migdałami1cytryna, połówkacytryna, połówka796 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkijasnobrązowy cukierjasnobrązowy cukier1wapno, połówkawapno, połówka1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)6 bułek z nasionami sezamu, podzielonych6 bułek z nasionami sezamu, podzielonych596 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkilite misolite miso1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)lite misolite miso1pomarańczowy, połówkowypomarańczowy, połówkowy596 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterki1 mała czerwona lub zielona papryczka jalapeno1 mała czerwona lub zielona papryczka jalapeno2Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonySól i świeżo popękany biały pieprzSól i świeżo popękany biały pieprz4736 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterki6 bułek z nasionami sezamu, podzielonych6 bułek z nasionami sezamu, podzielonych3(zima)6 bułek z nasionami sezamu, podzielonych6 bułek z nasionami sezamu, podzielonych
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs, 4 m.
Porcje2
Ocena Zdrowia88
Magazyn