Mini focaccia z karmelizowaną cebulą

Mini focaccia z karmelizowaną cebulą
Jeśli chcesz dodać więcej wegetariańskich przepisów na bazie lakto ovo do swojego repertuaru, Mini Focaccia z karmelizowaną cebulą może być przepisem, który powinieneś wypróbować. Ten przepis służy 12 osobom. Porcja tego chleba zawiera 222 kalorie, 4 g białka i 15 g tłuszczu. Za 74 centy za porcję ten przepis pokrywa 6% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Tylko nielicznym osobom naprawdę smakowało to śródziemnomorskie danie. Ten przepis z Foodnetwork ma 1 fanów. Mieszanka soli koszernej, oliwy z oliwek, octu sherry i kilku innych składników wystarczy, aby ten przepis był tak przepyszny. Od przygotowania do talerza ten przepis zajmuje około 2 godzin i 5 minut. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis uzyskał niezbyt imponujący wynik wynoszący 19%. Jeśli podoba Ci się ten przepis, przejrzyj podobne przepisy: Focaccia z karmelizowaną cebulą, Focaccia z karmelizowaną cebulą i Focaccia z karmelizowaną cebulą.

Instrukcje

1
W małej misce wymieszaj ciepłą wodę, drożdże, cukier i roztopione masło; odstawić do rozpuszczenia drożdży, około 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Twardy, Zwykły Ser Kozi, Grubo Pokruszony, Przechowywany W Lodówce Do Momentu UżyciaTwardy, Zwykły Ser Kozi, Grubo Pokruszony, Przechowywany W Lodówce Do Momentu Użycia
1/2 łyżeczki Drobnego Lub Zwykłego Granulowanego Cukru1/2 łyżeczki Drobnego Lub Zwykłego Granulowanego Cukru
Bardzo Drobny Lub Zwykły Cukier GranulowanyBardzo Drobny Lub Zwykły Cukier Granulowany
3 Duże Czerwone Cebule, Obrane I Pokrojone W Plasterki O Grubości Około 1/2 Cala3 Duże Czerwone Cebule, Obrane I Pokrojone W Plasterki O Grubości Około 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Czerwona Cebula, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości Około 1/2 CalaCzerwona Cebula, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości Około 1/2 Cala
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
2
W średniej misce wymieszaj 1 1/4 szklanki mąki i soli.
Składniki, których będziesz potrzebować
Lorann Profesjonalna Kuchnia®Lorann Profesjonalna Kuchnia®
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smakuświeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
3
Dodaj mieszaninę drożdży do mąki i mieszaj drewnianą łyżką, aż mieszanina się zlepi.
Składniki, których będziesz potrzebować
Lorann Profesjonalna Kuchnia®Lorann Profesjonalna Kuchnia®
Sos Pomidorowy Hunt's® Z Bazylią, Czosnkiem I OreganoSos Pomidorowy Hunt's® Z Bazylią, Czosnkiem I Oregano
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Uncje Serka śmietankowego, Temperatura Pokojowa (okUncje Serka śmietankowego, Temperatura Pokojowa (ok
4
Mieszaj aż do połączenia.
5
Jeśli ciasto jest zbyt mokre, dodawaj więcej mąki, po trochu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)
Lorann Profesjonalna Kuchnia®Lorann Profesjonalna Kuchnia®
6
Wyłóż ciasto na lekko posypaną mąką powierzchnię roboczą i ugniataj, aż będzie gładkie i elastyczne, około 3 minut. Podziel ciasto na 12 równych części; zwiń każdą w kulkę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)
Drażetki Z Białą PerłąDrażetki Z Białą Perłą
7
Ułożyć na posypanej mąką blasze do pieczenia; przykryć plastikową folią.
Składniki, których będziesz potrzebować
Lorann Profesjonalna Kuchnia®Lorann Profesjonalna Kuchnia®
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do TacosRozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pillsbury® Creamy Supreme® Lukier WaniliowyPillsbury® Creamy Supreme® Lukier Waniliowy
Takie Jak Sery Do TacosTakie Jak Sery Do Tacos
8
Odstawiamy do wyrośnięcia w ciepłe miejsce, aż podwoi swoją objętość, około 45 do 60 minut. (Ciasto można przygotować na ten moment 1 dzień wcześniej. Przechowywać pod przykryciem i przechowywać w lodówce.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)
1
Rozgrzej olej na dużej patelni z powłoką nieprzywierającą na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
2
Dodaj plasterki cebuli na patelnię i dopraw 1/2 łyżeczki soli koszernej. Gotuj cebulę, nie obracając, aż zmięknie i zacznie brązowieć, około 5 do 7 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Rude Ziemniaki, Około 6 Uncji KażdyRude Ziemniaki, Około 6 Uncji Każdy
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
3
Dodaj ocet sherry i miód i dobrze wymieszaj, aby włączyć; zmniejsz ogień do średniego i kontynuuj gotowanie, aż cebula będzie miękka i brązowa, od czasu do czasu delikatnie mieszając, około 10 minut. Doprawiamy do smaku solą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ocet SherryOcet Sherry
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
4
Zdejmij patelnię z ognia i ostudź. (Cebulę można przygotować nawet na 1 dzień wcześniej. Przykryj i przechowuj w lodówce.)
Składniki, których będziesz potrzebować
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
5
Rozgrzej piekarnik do 450 stopni F.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®
6
Posyp delikatnie 2 blachy do pieczenia mąką kukurydzianą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Opcjonalnie Pokrojona W Cienkie Plasterki świeża BazyliaOpcjonalnie Pokrojona W Cienkie Plasterki świeża Bazylia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pillsbury® Creamy Supreme® Lukier WaniliowyPillsbury® Creamy Supreme® Lukier Waniliowy
7
Każdą kulkę ciasta rozwałkuj na krążki o średnicy od 3 do 4 cali.
Składniki, których będziesz potrzebować
Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)
Drażetki Z Białą PerłąDrażetki Z Białą Perłą
8
Przenieś 6 rund na każdą przygotowaną blachę do pieczenia. Nakłuj całe ciasto widelcem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pillsbury® Creamy Supreme® Lukier WaniliowyPillsbury® Creamy Supreme® Lukier Waniliowy
9
Posmaruj obficie oliwą z oliwek z pierwszego tłoczenia. Ułóż cebulę równomiernie na każdej rundzie, pozostawiając gładką ramkę o szerokości 1/4 cala. Posyp listkami tymianku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Porwana Lub Posiekana Bazylia (10 Do 12 Liści)Porwana Lub Posiekana Bazylia (10 Do 12 Liści)
2 Szklanki Ząbków Czosnku2 Szklanki Ząbków Czosnku
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
10
Piecz placki, aż skórka będzie napęczniała i złocista, około 12 do 15 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®
11
Posyp pokruszonym kozim serem na wierzchu każdej mini focacci.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ser KoziSer Kozi
FocacciaFocaccia
12
Przełożyć na półmisek i natychmiast podawać.

Polecane wino: Chianti, Verdicchio, Trebbiano

Focaccia świetnie komponuje się z Chianti, Verdicchio i Trebbiano. Włosi znają się na jedzeniu i znają się na winie. Trebbiano i Verdicchio to włoskie wina białe, które dobrze komponują się z rybami i białym mięsem, natomiast Chianti to świetne włoskie czerwone wino do cięższych, odważniejszych dań. Jednym z win, którego możesz spróbować, jest Giacomo Mori Chianti. Ma 4,2 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 20 dolarów.
Giacomo Mori Chianti
Giacomo Mori Chianti
Kolor fioletowy, nos czarnej wiśni i zarośla. Średnio treściwe, w pierwszym smaku słodkie i czyste, należy otworzyć po 2-3 latach.
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs, 5 m.
Porcje12
Ocena Zdrowia1
Magazyn