Migdałowa Baklava może być tylko deserem, którego szukasz. Ten przepis służy 12. Obserwujesz swoją figurę? Ten wegetariański przepis ma 696 kalorii, 11g białka, oraz 43g tłuszczu na porcję. Na 1,61 zł za porcję, ten przepis okładki 16% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odbierz najwyższej jakości sok pomarańczowy, naturalne migdały, zmielony cynamon i kilka innych rzeczy, aby zrobić to już dziś. Ten przepis jest lubiany przez 2 smakoszy i kucharzy. Tylko kilka osób naprawdę lubi to danie middl eastern. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 9 godzin i 25 minut. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 43%, co jest solidne. Podobne przepisy to Baklava Migdałowa Pistacjowa, Rogaliki Baklava Migdałowe, oraz Przepis na baklawę migdałowo-orzechową.
Instrukcje
1
Połącz składniki w pojemniku bezpiecznym dla kuchenki mikrofalowej i gotuj na dużym ogniu 1 minutę. Wymieszać i gotować jeszcze 1 minutę.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mieszanka Warzyw Kalifornijskich
2
Ostudzić do temperatury pokojowej, a następnie przechowywać w lodówce, aż ostygnie.
1
Umieść stojak piekarnika w pozycji środkowej i rozgrzej piekarnik do 350 stopni F.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®
2
Umieść migdały w robocie kuchennym i przerabiaj z cukrem, cynamonem, zielem angielskim i solą, aż migdały zostaną z grubsza zmielone.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do Wyboru Lody Lub Bita śmietana
Jak Pistacje Lub Orzechy Włoskie
( 23)
Żółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(takie Jak Marie Biscuits)
3
Hojnie szczotkować 13 przez 9 przez 2-calowe szklane naczynie do pieczenia z roztopionym masłem. Połówki arkuszy phyllo w poprzek i stos arkuszy. Trzymaj stos pokryty 2 nakładającymi się arkuszami folii, a następnie zwilżonym czystym ręcznikiem kuchennym.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżka Oleju Z Suszonych Pomidorów W Oleju
6 żeberek Wieprzowych Lub Kotletów Z Polędwicy Z Kością (8 Uncji Każdy)
Cukierki Powietrzne
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szklana Patelnia Do Pieczenia
Słodka Suszona Sopressata, Pokrojona W Plasterki, Do Serwowania
Klarowny Ekstrakt Waniliowy Lub Woda
4
Połóż 2 arkusze filo w dolnej części naczynia do pieczenia i szczotkuj górną blachę obficie masłem.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 żeberek Wieprzowych Lub Kotletów Z Polędwicy Z Kością (8 Uncji Każdy)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 średnie Pomarańcze, Pokrojone W Plasterki I Przekrojone Na Pół
5
Dodaj kilka łyżek mieszanki migdałów. Kontynuuj warstwę 2 arkuszy na raz, zataczając arkusze w każdej podwójnej warstwie, aby lekko pokryć dno naczynia, szczotkując co drugi arkusz obficie masłem i dodaj 1 szklankę mieszaniny migdałów, aż 10 arkuszy phyllo zostały użyte, łącznie.
Składniki, których będziesz potrzebować
( 23)
6 żeberek Wieprzowych Lub Kotletów Z Polędwicy Z Kością (8 Uncji Każdy)
6
Wierzchnią warstwę filo posmarować masłem.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 żeberek Wieprzowych Lub Kotletów Z Polędwicy Z Kością (8 Uncji Każdy)
7
Pozostawić baklavę w temperaturze pokojowej do lekkiego stwardnienia, około 10 do 15 minut.
8
Używając ostrego noża, pokrój baklavę na 6 równych kwadratów, a następnie przekrój każdy kawałek na pół po przekątnej, aby uzyskać 12 trójkątów. Pamiętaj, aby przeciąć całą drogę.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka I Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić Sos
9
Baklava piec do złotego, 50 minut do 1 godziny.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®
10
Przenieść naczynie do stelaża do ostygnięcia, a następnie powoli wlać zimny syrop wokół krawędzi gorącej baklavy, między wszystkimi cięciami, a nad wierzchem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1,5 Funta Rabarbaru Pokrojonego W Duże Kawałki
11
Odstawić w temperaturze pokojowej co najmniej 8 godzin. Przykryć, gdy baklava ma temperaturę pokojową. Nie chłód.
12
Baklava przechowuje w szczelnym pojemniku do 1 tygodnia.