Mieszany Koreański Grill z dwiema marynatami: Bulgoki

Mieszany Koreański Grill z dwiema marynatami: Bulgoki
Mieszany Koreański Grill z dwiema marynatami: Bulgoki to Koreański przepis, który służy 8. To danie główne ma 1099 kalorii, 78g białka, oraz 52g tłuszczu na porcję. Na 8,07 zł za porcję, ten przepis okładki 41% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Mieszanka mięty, sól koszerna, pasta chili i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby zużyć ocet ryżowy, można śledzić to danie główne z Czerwony Aksamitny Kubek Ciasto jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 20 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne dieta. Z łyżeczką wynik 72%, to danie jest dobre. Podobne przepisy to Mieszany Koreański Grill z dwiema marynatami: Bulgoki, Mexican Mixed Grill, oraz Mixed Grill Kabobs.

Instrukcje

1
W rondlu na średnim ogniu dodaj sos sojowy, mirin, sake, wodę, brązowy cukier, gruszkę, imbir i czosnek. Doprowadzić do wrzenia, zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu przez około 20 minut. Puree w blenderze i pozostawić do ostygnięcia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Brązowy CukierBrązowy Cukier
Sos SojowySos Sojowy
CzosnekCzosnek
ImbirImbir
6 Bułek Z Nasionami Sezamu, Podzielonych6 Bułek Z Nasionami Sezamu, Podzielonych
WodaWoda
GruszkaGruszka
Japoński Sos SezamowyJapoński Sos Sezamowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
2
Umieść pokrojoną polędwicę i krewetki z masłem w oddzielnych płytkich naczyniach.
Składniki, których będziesz potrzebować
KrewetkiKrewetki
3
Zalać je puree, przykryć i pozostawić do marynowania przez 20 minut.
4
Połącz pastę chili, olej sezamowy, nasiona sezamu i szalotki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ziarna SezamuZiarna Sezamu
Pasta ChiliPasta Chili
Olej SezamowyOlej Sezamowy
Zielona CebulaZielona Cebula
5
Umieść krótkie żeberka z boku na desce do krojenia. Ostrym nożem pokroić między kość a mięso, ale nie przecinać do końca. Otwórz jak książkę i ostrożnie Uruchom nóż w przeciwnym kierunku, aby przeciąć mięso na pół, ponownie nie przechodząc przez całą drogę. Powinieneś teraz mieć długi płaski kawałek mięsa, o grubości kości. Możesz grillować krótkie żeberka na duże kawałki lub pokroić mięso na mniejsze kawałki.
Składniki, których będziesz potrzebować
żeberka Wołoweżeberka Wołowe
KościKości
MięsoMięso
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Deska Do KrojeniaDeska Do Krojenia
Płatki WarzywnePłatki Warzywne
NóżNóż
6
Umieść krótkie żeberka i kotlety jagnięce w oddzielnych płytkich naczyniach i wymieszaj z pikantną marynatą. Przykryć i marynować przez 20 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kotlet JagnięcyKotlet Jagnięcy
żeberka Wołoweżeberka Wołowe
MarynataMarynata
7
Rozgrzej grill, patelnię do grilla, żeliwną patelnię lub elektryczny grill stołowy. Grill mięsa i krewetki, dopóki nie są gotowane do własnych upodobań.
Składniki, których będziesz potrzebować
KrewetkiKrewetki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do GrillaPatelnia Do Grilla
PatelniaPatelnia
Płatki WarzywnePłatki Warzywne
8
Podawać do gotowania w towarzystwie półmiska mieszanych liści sałaty, liści mięty, liści shiso lub bazylii i plasterków ostrej papryki, a także małych miseczek sosu sojowego i ostrego sosu. Podawaj również szybkie pikantne Kimchee, słodki marynowany Daikon i chłodne ogórki sezamowe we własnych potrawach.
Składniki, których będziesz potrzebować
Liść SałatyLiść Sałaty
Marynowany DaikonMarynowany Daikon
świeża Bazyliaświeża Bazylia
Papryka ChiliPapryka Chili
MiętaMięta
OgórekOgórek
Ostry SosOstry Sos
Sos SojowySos Sojowy
Ziarna SezamuZiarna Sezamu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
9
Weź do ręki liść sałaty. Umieścić 1 lub 2 kawałki mięsa lub krewetek i top to z dowolnej kombinacji przypraw. Owinąć sałatę wokół mięsa i jeść z ręki.
Składniki, których będziesz potrzebować
SałataSałata
KrewetkiKrewetki
MięsoMięso
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
10
Usunąć zewnętrzne liście z kapusty.
Składniki, których będziesz potrzebować
KapustaKapusta
11
Kapustę pokroić w ćwiartki i usunąć twardy wewnętrzny rdzeń. Pokroić w przekroju na plastry 1/2 cala. Włożyć do durszlaka, dodać sól i dobrze wymieszać.
Składniki, których będziesz potrzebować
KapustaKapusta
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
DurszlakDurszlak
12
Umieścić nad miską i odcedzić, przykryte, aż zwiędną, o 2 godziny.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
13
W dużej misce połączyć ocet i cukier i wymieszać do rozpuszczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
OcetOcet
CukierCukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
14
Dodać pastę chili, imbir, czosnek, i szalotki i wymieszać. Kapustę opłukać solą kilkoma zmianami wody. Dobrze wysuszyć i dodać do mieszaniny octu; dobrze wymieszać, aby połączyć. Włóż do sterylizowanego szklanego słoika i zapakuj kapustę; dodaj wystarczającą ilość wody do przykrycia. Zamknąć słoik i przechowywać w lodówce przez co najmniej 4 godziny. To jest pikantne i staje się bardziej pikantne, im dłużej siedzi-Dodaj lub odejmij pastę chili do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasta ChiliPasta Chili
Zielona CebulaZielona Cebula
KapustaKapusta
OcetOcet
CzosnekCzosnek
ImbirImbir
WodaWoda
SólSól
15
W małym rondlu na średnim ogniu dodaj ocet, wodę, cukier i kurkumę. Doprowadzić do wrzenia, mieszając, aby rozpuścić cukier.
Składniki, których będziesz potrzebować
KurkumaKurkuma
OcetOcet
CukierCukier
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
16
Wyjąć z ognia i pozostawić do ostygnięcia. W międzyczasie obierz rzodkiewkę daikon i pokrój na grube okrągłe kawałki. (Jeśli twój daikon jest bardzo duży, pokrój rundy w półokrągły.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Rzodkiewka DaikonRzodkiewka Daikon
17
Umieścić w durszlaku z solą i dobrze wymieszać.
Składniki, których będziesz potrzebować
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
DurszlakDurszlak
18
Umieścić durszlak nad miską i odcedzić na 1 godzinę. Spłucz sól kilkoma zmianami wody i dobrze osusz daikon. Umieścić w sterylizowanym szklanym słoiku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Rzodkiewka DaikonRzodkiewka Daikon
WodaWoda
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
DurszlakDurszlak
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
19
Wlać schłodzoną solankę przez filtr do kawy (lub sitko wyłożone gazą) do słoika, aby pokryć plastry rzodkiewki. Przechowywać w lodówce co najmniej 4 godziny, najlepiej na noc. Będzie przechowywać przez około 2 tygodnie.
Składniki, których będziesz potrzebować
KawaKawa
RzodkiewkaRzodkiewka
SolankaSolanka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SernikSernik
SitoSito
20
Ogórek pokroić w cienkie rund.
Składniki, których będziesz potrzebować
OgórekOgórek
21
Umieścić je w misce i wrzucić je z sosem sojowym, olej sezamowy, nasiona sezamu, liście mięty i sól, do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ziarna SezamuZiarna Sezamu
MiętaMięta
Olej SezamowyOlej Sezamowy
Sos SojowySos Sojowy
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego

Składniki

6801 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.por, oczyszczony i pokrojony w dużą kostkę, tylko biała częśćpor, oczyszczony i pokrojony w dużą kostkę, tylko biała część4541 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.polędwica wołowa w plasterkach cienkapolędwica wołowa w plasterkach cienka23 ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę o wymiarach 1/2 calahot chili paste (zalecane: Srirachi Hot Chili Paste)hot chili paste (zalecane: Srirachi Hot Chili Paste)8krewetki i żyłkiSOS Na Ostro lub pasta z gorącym chiliSOS Na Ostro lub pasta z gorącym chili4541 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.rzodkiewka daikonrzodkiewka daikon1inchświeży imbir, tartyświeży imbir, tarty1pęczkiświeża mięta, tylko liścieświeża mięta, tylko liście1bunchświeża miętaświeża mięta2goździkiczosnek drobno posiekanyczosnek drobno posiekany4goździkiczosnek, rozbityczosnek, rozbity1inchimbir w plastrachimbir w plastrach591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweRude ziemniaki, około 6 uncji każdyRude ziemniaki, około 6 uncji każdy8krewetki i żyłkiSól koszernaSól koszerna8kotlety jagnięce dla dziecikotlety jagnięce dla dzieci1zostawićSałata mieszanaSałata mieszana1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwejasnobrązowy cukierjasnobrązowy cukier2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwesos sojowy o niskiej zawartości sodusos sojowy o niskiej zawartości sodu23 ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę o wymiarach 1/2 calasos sojowy o niskiej zawartości sodusos sojowy o niskiej zawartości sodu2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwemirin* (Patrz Nota kucharza)mirin* (Patrz Nota kucharza)1GłowaKapusta Napa, około 1 do 1,5 funtaKapusta Napa, około 1 do 1,5 funta1Azjatycka gruszka, posiekana (zastępuje zwykłą gruszkę lub jabłko)Azjatycka gruszka, posiekana (zastępuje zwykłą gruszkę lub jabłko)2do 3 świeżej czerwonej ostrej paprykido 3 świeżej czerwonej ostrej papryki2ogórki zwykłe lub angielskieogórki zwykłe lub angielskie1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwe1 1/2 szklanki sosu śliwkowego1 1/2 szklanki sosu śliwkowego2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwe1 1/2 szklanki sosu śliwkowego1 1/2 szklanki sosu śliwkowego2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwejapoński sos sezamowyjapoński sos sezamowy2szalotki, drobno pokrojoneszalotki, drobno pokrojone3szalotki, plastry cienkieszalotki, plastry cienkie12 łyżeczki czosnku w proszkuprażony olej sezamowyprażony olej sezamowy12 łyżeczki czosnku w proszku5 uncji posiekanej szczypiorku5 uncji posiekanej szczypiorku1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreoprażone nasiona sezamuprażone nasiona sezamu1bunchświeże shiso lub bazyliaświeże shiso lub bazylia4541 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.krewetki, oczyszczone, obrane i posmarowane masłemkrewetki, oczyszczone, obrane i posmarowane masłem8krewetki i żyłkiSos SojowySos Sojowy2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwesok z cytryny, opcjonalniesok z cytryny, opcjonalnie12 łyżeczki czosnku w proszkusok z cytryny, opcjonalniesok z cytryny, opcjonalnie0Batoniki toffi Heathkurkumakurkuma2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwekońcówki do ciast – okrągłe końcówki nr 4końcówki do ciast – okrągłe końcówki nr 4

Polecane wino: Chenin Blanc, Gewurztraminer, Riesling

Chenin Blanc, Gewurztraminer i Riesling są świetnym wyborem dla Koreańczyków. Najlepsze wino do kuchni azjatyckiej zależy od kuchni i potrawy - oczywiście - ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie. David & Nadia Chenin Blanc z 4.2 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 36 dolarów za butelkę.
David & Nadia Chenin Blanc
David & Nadia Chenin Blanc
Chenin Blanc ze Swartlandu po raz kolejny skupia się na różnych starych winnicach, od nasadzeń w latach 1962-1982 i opartych na granicie z Paardeberg, zmieszanym ze schale/schist od wschodu, gliną od północy i żelazem z zachodniej części Swartlandu. Winorośl uprawiana na suchym lądzie przetrwała próbę czasu i pokazuje ostateczny powód, dla którego Chenin Blanc jest ich głównym celem w Swartland. Cała masa tłoczona i naturalnie fermentowana, dojrzewana przez 11 miesięcy w starych, neutralnych beczkach z francuskiego dębu.
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 20 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia48
Magazyn