Meksykańskie ciasto czekoladowe może być tylko Meksykańska przepis, którego szukasz. Ten przepis służy 16. Na 1,17 zł za porcję, ten przepis okładki 19% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten deser ma 545 kalorii, 12g białka, oraz 36 g tłuszczu na porcję. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Mieszanka mąki, soli, cukru granulowanego i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 3 godziny i 14 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 28%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Maślanka-Meksykańskie Ciasto Czekoladowe, Grillowane ciasto z meksykańskim sosem czekoladowym i owocami tropikalnymi, oraz Meksykańskie Ciasto Ananasowo-Waniliowe.
Instrukcje
1
Rozgrzej piekarnik do 32
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
2
Kuchenka mikrofalowa czekoladowe placki do pieczenia w kuchence mikrofalowej bezpiecznych miski w wysokiej 1 minutę i 15 sekund lub aż czekolada topi się i gładka, mieszając w odstępach 15 sekund. Beat masło na średniej prędkości z ciężkich mikser elektryczny stoisko 2 minut lub aż kremowy. Stopniowo dodawać cukier granulowany, ubijając 5 do 7 minut lub do lekkiego i puszystego.
Dodaj jajka, po 1 na raz, ubijając tylko do momentu, aż żółty zniknie po każdym dodaniu. Wymieszać z roztopioną czekoladą, syropem czekoladowym i wanilią, aż będzie gładka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Syrop Czekoladowy
Czekolada
Wanilia
Jajko
4
Mąkę połączyć z 3 kolejnymi składnikami; dodać do mieszanki masła na przemian z maślanką, rozpoczynając i kończąc mieszanką mąki. Beat z niską prędkością, aż do wymieszania po każdym dodaniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Maślanka
Masło
Mąka Uniwersalna
5
Wlać ciasto do nasmarowanej i posypanej mąką 10-calowej (14-cup) patelni rurki.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
6
Piec w temperaturze 325 przez 1 godzinę i 10 minut lub do momentu, aż długi drewniany kilof włożony do środka ciasta wyjdzie czysty. Schłodzić w patelni na stojaku z drutu 10 do 15 minut; wyjąć z patelni do stojaka z drutu i pozostawić do całkowitego ostygnięcia (około 1 godziny i 30 minut).
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Stojak Na Druty
Piekarnik
Patelnia
7
W razie potrzeby posypać cukrem pudrem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukier Puder
8
Podawać z meksykańskim sosem czekoladowym.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gorący Sos Krówkowy
9
Dekorować, w razie potrzeby.
10
*2 (4-oz.) opakowania meksykańskiej czekolady, posiekane, mogą być zastąpione. Pomiń mielony cynamon.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cynamon Mielony
Czekolada
11
Uwaga: testowaliśmy z meksykańską czekoladą Nestle Abuelita Marqueta.
Polecane wino: Pinot Noir, Riesling, Sparkling Rose
Meksykańskie można połączyć z Pinot Noir, Riesling i musujące różowe. Kwaśne białe wina, takie jak riesling lub czerwone o niskiej zawartości taniny, takie jak pinot noir, mogą dobrze współpracować z daniami Meksykańskimi. Sparkling rosé to również bezpieczne połączenie. Możesz spróbować Sandhi Sanford i Benedict Pinot Noir. Recenzenci bardzo lubią to z 4.7 z 5 gwiazdek i cena około 65 dolarów za butelkę.