Meksykańska Zapiekanka Fiesta

Meksykańska Zapiekanka Fiesta
Przepis meksykańska Zapiekanka Fiesta jest gotowy w około 45 minut i zdecydowanie jest super bezglutenowe opcja dla miłośników kuchni meksykańskiej. Jedna porcja zawiera 253 kalorie, 17g białka, oraz 10 g tłuszczu. Na 1,61 zł za porcję, dostajesz danie główne, które serwuje 8. Przynosi ci to Epikurious. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz cebulę, przyprawę do taco, ziarna kukurydzy i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć kwaśną śmietanę, można podążać za tym daniem głównym z Szarlotka Z Kwaśną Śmietaną jako deser. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Jesień. Z łyżeczką wynik 44%, to danie jest całkiem dobre. Spróbuj Meksykańska Zapiekanka Fiesta, Meksykańska Fiesta Dip, oraz Meksykańska Fiesta dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 177°. Spryskaj 9 przez 13-calowe naczynie do pieczenia sprayem do gotowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Spray Do GotowaniaSpray Do Gotowania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
PiekarnikPiekarnik
2
Na dużej patelni, rozgrzać olej na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
3
Dodać indyka i gotować, aż rumiane, 5 do 7 protokół. Mieszać w cebuli i cukinii i gotować do miękkości, o 5 protokół. Wymieszaj przyprawę taco, 2/3 szklanki wody i kukurydzę. Dusić aż zgęstnieje, o 2 protokół, następnie mieszać w czarnej fasoli.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mieszanka Przypraw TacoMieszanka Przypraw Taco
Czarna FasolaCzarna Fasola
CukiniaCukinia
CebulaCebula
Cała TurcjaCała Turcja
WodaWoda
KukurydzaKukurydza
4
Rozłóż 1/2 szklanki salsy na dnie naczynia do pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Piersi Z Kurczaka, Z Kością Skrzydełkową, Ze SkórąPiersi Z Kurczaka, Z Kością Skrzydełkową, Ze Skórą
Nóż Do Obierania (używaj Z Osobą Dorosłą)Nóż Do Obierania (używaj Z Osobą Dorosłą)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
5
Ułóż 4 tortille na salsie i łyżkę połowy mieszanki mięsa na wierzchu. Przykryć 3/4 szklanki salsy i 1 szklankę rozdrobnionego sera. Top z 4 więcej tortille i pozostałe 3/4 Puchar salsa. Rozrzucić pozostałą 1/2 szklanki rozdrobnionego sera na górze.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ser RozdrobnionySer Rozdrobniony
4 Tortille Z Mąki (6 Cali), Temperatura Pokojowa4 Tortille Z Mąki (6 Cali), Temperatura Pokojowa
Nóż Do Obierania (używaj Z Osobą Dorosłą)Nóż Do Obierania (używaj Z Osobą Dorosłą)
MięsoMięso
6
Zapiekać zapiekankę, aż ser topi się i bulgotanie, o 25 protokół. Pokrój i podawaj, posypane szalotki i kwaśną śmietaną.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kwaśna śmietanaKwaśna śmietana
Zielona CebulaZielona Cebula
SerSer
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
7
Go Green
8
Jest to jedno z tych dań, w których można wkraść się do zieleni, dzięki czemu jest idealne dla dzieci. Cukinia w tej zapiekance nabiera wszystkich wspaniałych meksykańskich smaków, więc dzieci nawet nie będą wiedzieć, że jedzą coś, co jest dla nich dobre. Lubię też eksperymentować z innymi warzywami. Żółty Kabaczek, groszek i fasolka szparagowa są równie smaczne w miejsce cukinii.
Składniki, których będziesz potrzebować
Squash żółtySquash żółty
Fasola SzparagowaFasola Szparagowa
WarzywaWarzywa
CukiniaCukinia
ZieloniZieloni
GrochGroch
9
Wartość odżywcza nie obejmuje kwaśnej śmietany do serwowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kwaśna śmietanaKwaśna śmietana
10
Inne
11
Przedruk za zgodą from Mama 's Table to Mine by Bobby Deen, © 2013 by Bobby Deen Enterprises, LLCBorn in Georgia BOBBY DEEN jest synem słynnego gospodarza Food Network i bestsellerowej autorki książek kucharskich Paula Deen, a także gospodarza własnego show, The Cooking Channel' S Not My Mama ' s Meals. Bobby wraz ze swoim bratem Jamiem rozpoczął pracę w branży spożywczej w 1989 roku, dostarczając kanapki w ramach firmy matki, the Bag Lady. Następnie trzy Deeny połączyły siły, aby otworzyć restaurację lady & Sons w Savannah. Bobby jest stałym gościem w "today", "Good Morning America", "Rachel Ray" i "dr Oz Show". Jest częstym gościem w wielu programach Food Network, w tym w domowej kuchni Pauli.Prace pisarki Melissy CLARK pojawiają się w The New York Times, Food & Wine, Martha Stewart i Real Simple. Współpracowała również przy ponad dwudziestu książkach kucharskich, z których jedna otrzymała zarówno nagrodę Jamesa Bearda, jak i Nagrodę Julia Child Cookbook Award w 2000 roku.
Składniki, których będziesz potrzebować
WinoWino
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia9
Magazyn