Marynowany Grillowany Bakłażan
Marynowany Grillowany bakłażan może być tylko dodatkiem, którego szukasz. Ten przepis serwuje 6 i kosztuje 85 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 84 kalorii, 2G białka, oraz 4G tłuszczu. Mieszanka pasty chili, świeżo natki pietruszki, świeżo listków mięty i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Czwartego Lipca będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jest to dobra opcja, jeśli śledzisz bezglutenowe, bezmleczne, lakto ovo wegetariańskie i wegańskie dieta. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa około 50 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 26%, co nie jest tak spektakularne. Użytkownicy, którzy polubili ten przepis, polubili również Marynowany Bakłażan, Crudo z tuńczyka z marynowanym bakłażanem, oraz Południowoindyjski Marynowany Bakłażan.
Instrukcje
Zobacz, jak zrobić ten przepis.
Usuń koniec łodygi z bakłażanów.
Pokrój każdy bakłażan wzdłuż na pół i pokrój w plastry Księżyca o grubości pół cala. W dużej misce wymieszaj bakłażana z koszerną solą i odstaw na około 15 do 20 minut. Dobrze opłucz i osusz bakłażana, wymieszaj z 2 łyżkami oliwy z oliwek i szczyptą pieprzu.
Podgrzej patelnię grillową na dużym ogniu. Gdy patelnia grillowa będzie gorąca, ugotuj plastry bakłażana, aż będą ładnie zaznaczone z obu stron.
Tymczasem w małej misce ubij cukier i czosnek do octu, wymieszaj pastę chili i pozostałą oliwę z oliwek.
Dodaj zioła i sprawdź, czy nie doprawiasz solą i pieprzem.
Gdy bakłażan jest ładnie zaznaczony po obu stronach, wyjmij go z patelni i natychmiast dodaj do marynaty (płytkie naczynie do pieczenia dobrze sprawdza się, aby cały bakłażan był pokryty marynatą).
Pozwól bakłażanowi ostygnąć do temperatury pokojowej i podawaj lub wstaw do lodówki w szczelnym pojemniku.