Need a bezmleczne i pescatariańskie danie główne? Marynowane krewetki z grilla (Tandoori Jhinga) może być super przepis, aby spróbować. Jedna porcja zawiera 152 kalorie, 24g białka, oraz 3G tłuszczu. Ten przepis służy 4 i kosztuje $2.81 za porcję. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla 4 Lipca. Udaj się do sklepu i odbierz pieprz, trzycalowe laski cynamonu, kolendrę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć sok z limonki, można śledzić to danie główne z Lime Angel Food Cake z wapienną glazurą i pistacjami jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 50%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Grillowany Tandoori - jogurt marynowany baranek z grillowaną cebulą i zieloną fasolką, Krewetki z szalotką i liśćmi Curry (Chochin Jhinga), oraz Tandoori-Style grillowane mięso lub krewetki.
Instrukcje
1
Ciepło ungreased 6-calowa patelnia na średnim ogniu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
2
Umieść wszystkie składniki garam masaala na patelni; piecz 2 do 3 minut, stale mieszając, aż nasiona pękną, przyprawy zmienią się o jeden odcień ciemniejszy i mieszanina ma orzechowy, słodki aromat.
Ułożyć paloną mieszankę przypraw w młynku do przypraw. Zmielić, aż mieszanina wygląda jak Tekstura drobno zmielonego pieprzu. Przechowywać w szczelnym słoiku w temperaturze pokojowej do 1 miesiąca; po upływie tego czasu zacznie tracić swój pełny smak. Sprawia, że 1/4 Puchar mieszanka przypraw; użyj 1 łyżeczka do tego przepisu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pieprz Czarny Mielony
Mieszanka Przyprawowa
5
W średniej misce, wymieszać 1 łyżeczka garam masaala i wszystkie pozostałe składniki krewetek w średniej misce. Przykryć i przechowywać w lodówce 30 do 60 minut do mieszania smaków, ale nie dłużej niż 24 godzin.
Węgle grzewcze lub grill gazowy do bezpośredniego ogrzewania. Gwint 4 krewetki na każdym z czterech 10-calowych bambusowych lub metalowych szaszłyków, pozostawiając przestrzeń między każdą krewetką. Przykryj i grilluj na dużym ogniu 3 do 5 minut, obracając się raz, aż krewetki będą różowe i twarde.
Pinot Grigio, Riesling i Sauvignon Blanc to moje najlepsze propozycje na krewetki. Te ostre białe wina dobrze sprawdzają się z krewetkami przygotowywanymi na różne sposoby, czy to z grilla, smażone, czy w sosie czosnkowym. Ziobaffan Organic Pinot Grigio z oceną 4,6 na 5 gwiazdek wydaje się być dobrym meczem. Kosztuje około 17 dolarów za butelkę.