Marynowana Sałatka Jarzynowa

Marynowana Sałatka Jarzynowa
Jeśli masz około 2 godzin i 20 minut do spędzenia w kuchni, sałatka z marynowanych warzyw może być spektakularnym przepisem bezglutenowym, bezmlecznym, lakto ovo wegetariańskim i wegańskim, który warto wypróbować. Jedna porcja tego dania zawiera około 2 g białka, 3 g tłuszczu i łącznie 83 kalorie. Ten przepis jest przeznaczony dla 8 osób i kosztuje 1,34 USD za porcję. Ten przepis polubiło 32 smakoszy i kucharzy. Mieszanka octu winnego, musztardy dijon, pomidorków koktajlowych i kilku innych składników wystarczy, aby przepis był tak pyszny. Świetnie sprawdza się jako hor d'oeuvre. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Z wynikiem łyżkowym wynoszącym 87%, to danie jest super. Jeśli podoba Ci się ten przepis, mogą Ci się spodobać również takie przepisy, jak Sałatka z marynowanych warzyw, Sałatka z marynowanych warzyw i Sałatka z marynowanych warzyw.

Instrukcje

1
W małej misce wymieszaj oliwę z oliwek, ocet, przyprawę włoską, musztardę Dijon, czosnek, sól, cukier i pieprz. W dużej misce wymieszaj kalafior, pomidorki koktajlowe, połówki papryki wiśniowej, cukinię, marchewkę i cebulę.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżeczka Startego Sera Romano1 łyżeczka Startego Sera Romano
Zielony Pomidor Zebra, Pokrojony W Cienkie PlasterkiZielony Pomidor Zebra, Pokrojony W Cienkie Plasterki
Udziec Jagnięcy Z KościąUdziec Jagnięcy Z Kością
Krakersy PełnoziarnisteKrakersy Pełnoziarniste
2 Funty Mieszanych Odmian świeżych Grzybów2 Funty Mieszanych Odmian świeżych Grzybów
Do 3 średnich Cukinii, Grubo Startych (okDo 3 średnich Cukinii, Grubo Startych (ok
1/2 Do 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do Dekoracji1/2 Do 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do Dekoracji
1 łyżka Musztardy Dijon Lub Pełnoziarnistej1 łyżka Musztardy Dijon Lub Pełnoziarnistej
1/3 Szklanki Oleju Kokosowego Lub Roślinnego1/3 Szklanki Oleju Kokosowego Lub Roślinnego
1 Pomarańcza, Skórka1 Pomarańcza, Skórka
8 (U-12) Krewetek8 (U-12) Krewetek
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smakuświeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
2
Powstałym dressingiem polej warzywa, delikatnie je wymieszaj. Przykryj i przechowuj w lodówce przez co najmniej 2 godziny lub do 24 godzin, od czasu do czasu mieszając.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego
3
Podawać łyżką cedzakową.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ball® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I OpaskamiBall® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I Opaskami

Polecane wino: Chardonnay, Sauvignon Blanc, Gruener Veltliner

Chardonnay, Sauvignon Blanc i Gruener Veltliner to świetny wybór na sałatkę. Zarówno Sauvignon Blanc, jak i Gruner Veltliner mają nuty ziołowe, które uzupełniają sałatki wystarczającą ilością kwasu, aby pasowały do cierpkiego winegretu, podczas gdy Chardonnay może być dobrym wyborem do kremowych sosów sałatkowych. Famille Vincent Cremant de Bourgogne z oceną 4 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym wyborem. Kosztuje około 24 dolarów za butelkę.
Rodzina Vincenta Cremanta de Bourgogne
Rodzina Vincenta Cremanta de Bourgogne
Z winogron Chardonnay ten brylant łączy w sobie świeżość, treściwość i gładkość. Cremant Brut jest wytrawny i oferuje drobne bąbelki (1,5 miliona/30 minut – policzyliśmy je, ale nie musisz mi wierzyć!), w nosie nuty kwiatowe, na podniebieniu rześkie i owocowe. To wspaniały klasyk na każdą uroczystą okazję.
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs, 20 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia26
Magazyn