Marokańska Sałatka jagnięca z marchewką i miętą
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj marokańskiej sałatki jagnięcej z marchewką i miętą. Jedna porcja zawiera 298 kalorii, 32G białka, oraz 9g tłuszczu. Na 4,07 zł za porcję, ten przepis okładki 26% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Mieszanka soli koszernej, szalotki, pieprz cayenne i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby zużyć sok z cytryny można śledzić to danie główne z Ciasteczka cytrynowe z lukrem cytrynowym 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i pierwotne dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 40 minut. Z łyżeczką wynik 78%, to danie jest całkiem dobre. Spróbuj Marokańska Sałatka jagnięca z marchewką i miętą, Marokańska jagnięcina z morelami, migdałami i miętą, oraz Marokańskie hamburgery jagnięce z sosem miętowo-jogurtowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Jagnięcinę natrzeć czosnkiem, doprawić 1 łyżeczką soli i 1/2 łyżeczki pieprzu. Grilluj na średnim ogniu 45 minut na stronę (średnio rzadko) lub do pożądanej doneness.
Pozostaw 5 minut, a następnie pokrój na kawałki wielkości kęsa, odrzucając kości.
Wymieszać jogurt, sok z cytryny, cynamon, cayenne i pozostałe 1/2 łyżeczki soli w dużej misce.
Użyj obieraczki do warzyw, aby pokroić marchew na długie, cienkie paski.
Dodaj marchew i pozostałe składniki do dressingu i wrzuć.