Marokańska jagnięcina z Tabbouleh i chrupiącym czosnkiem
Need a dairy free main course? Marokańska jagnięcina z Tabbouleh i chrupiący czosnek może być super przepis spróbować. Jedna porcja zawiera 505 kalorii, 15g białka, oraz 37 g tłuszczu. Ten przepis służy 6. Na 2,64 zł za porcję, ten przepis okładki 16% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Ten przepis jest typowy dla kuchni middl eastern. Jeśli masz bulgur, sól i pieprz, oliwa z oliwek, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Aby zużyć sok z cytryny można śledzić to danie główne z Ciasteczka cytrynowe z lukrem cytrynowym Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 48%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Marokańska jagnięcina, Marokańska Jagnięcina, oraz Marokańska Jagnięcina.
Instrukcje
1
Dodaj bulgur do dużego garnka z lekko osoloną wrzącą wodą. Zmniejszyć ogień i dusić bulgur 10 do 12 minut lub aż po prostu przetargu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bulgur
Woda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Garnek
2
Bulgur spuścić w durszlaku. Pozostawić do ostygnięcia, a następnie przenieść do małej płytkiej miski.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bulgur
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Durszlak
Do Szczotkowania I Smażenia
3
Dodaj sok z cytryny, natkę pietruszki, pomidora i 1 łyżkę oliwy z oliwek i wrzuć, aż wszystkie ziarna będą pokryte dressingiem. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Przykryć i przechowywać w lodówce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I Pieprz
Sok Z Cytryny
Oliwa Z Oliwek
Pietruszka-nać
Ziarna
Pomidor
4
Rozgrzej piekarnik do 177°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
5
Podgrzać pozostałą 1 łyżkę oliwy z oliwek w średniej wielkości, o grubym dnie zapiekanki lub piecu holenderskim na średnim ogniu. Gdy olej jest prawie palenie, dodać jagnięcinę i zapiekać przez 8 do 12 minut lub aż ładnie rumiane ze wszystkich stron.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z Oliwek
Jagnięcina
Olej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piec Holenderski
6
Podczas jagnięcina jest brązowienie, dodać cebulę, marchew, i seler na patelni wraz z tymiankiem. Od czasu do czasu mieszamy warzywa.
Składniki, których będziesz potrzebować
Warzywa
Marchew
Seler
Cebula
Tymianek
Jagnięcina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
7
Dodać czerwone Wino i gotować, aż zmniejszy się do kilku łyżek.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czerwone Wino
8
Dodać wystarczającą ilość wody, aby pokryć jagnięcinę i doprowadzić do wrzenia, mieszając dno patelni drewnianą łyżką, aby rozpuścić wszelkie rumiane ciała stałe w cieczy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Woda
Jagnięcina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
łyżka Drewniana
Patelnia
9
Zdjąć z ognia i przykryć zapiekankę szczelną pokrywką.
10
Umieść na środku piekarnika i gotuj przez 1 godzinę lub aż mięso będzie miękkie i prawie spadnie z kości. Odstawić i pozostawić do ostygnięcia. Gdy ostygnie, schłodzić jagnięcinę do momentu podania. Wyrzucić warzywa i zioła.
Składniki, których będziesz potrzebować
Warzywa
Zioła
Kości
Jagnięcina
Mięso
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
11
Wlać olej roślinny do małego, głębokiego rondla na głębokość 1h cali.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Roślinny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z Sosem
12
Podgrzewać na średnim ogniu, aż termometr do głębokiego smażenia zarejestruje 163°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Termometr Kuchenny
13
Smażyć plasterki czosnku na oleju przez 1 do 2 minut lub aż zmienią kolor na złoty. Obserwuj uważnie, ponieważ bardzo szybko się smażą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czosnek
Olej Do Smażenia
14
Wyjąć z oleju łyżką szczelinową na ręcznik papierowy, aby osuszyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
łyżka Szczelinowa
Ręczniki Papierowe
15
Przenieść na płaski talerz, doprawić solą i pozostawić do całkowitego ostygnięcia. Gdy ostygną, smażone plasterki czosnku staną się bardzo chrupiące.
Składniki, których będziesz potrzebować
Smażony Czosnek
Sól
16
Aby służyć, wyciągnąć lub pokroić mięso z kości i pokroić na małe kawałki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kości
Mięso
17
Umieść część tabbouleh na każdym z 6 małych talerzy wraz z niektórymi jagnięciną. Każdą porcję ułożyć chrupiącym czosnkiem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czosnek
Jagnięcina
18
Smak
19
Książka, korzystając z bazy danych USDA Nutrition
20
Był również czterokrotnie nominowany do Nagrody Jamesa Bearda dla najlepszego szefa kuchni na Środkowym Zachodzie, zdobywając nagrodę w 200
21
Tru, która otworzyła swoje podwoje w maju 1999 roku, została nominowana do Nagrody Jamesa Bearda w 2000 roku dla najlepszej nowej restauracji i uznana za jedną z 50 najlepszych restauracji na świecie przez Condé Nast Traveler. Tramonto jest współautorem, wraz ze swoim partnerem Gale Gand, amerykańskich Brasseries i jajek z mąki maślanej.Mary Goodbody jest znaną w kraju pisarką i redaktorką żywności, która pracowała nad ponad czterdziestoma pięcioma książkami. Jej ostatnie tytuły to Williams-Sonoma Kitchen Companion, the garden Entertainment Cookbook i Back To The Table. Jest redaktorką kwartalnika IACP Food Forum, pierwszą redaktorką naczelną magazynu Cooks, a także redaktorem naczelnym magazynu Choc-olatier i magazynu Pastry Art & Design.Tim Turner jest uznanym w kraju fotografem kulinarnym i stołowym. Jest dwukrotnym zdobywcą nagrody Jamesa Bearda za najlepszą fotografię kulinarną, ostatnio w 200
Składniki, których będziesz potrzebować
Masło
Mąka Uniwersalna
Cukier
Jajko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szpatułka
22
Jego wcześniejsze projekty to Charlie Trotters Recipes, Charlie Trotter 's Meat and Game, The Inn at Little Washington, Norman' s New World Cuisine (by Norman Van Aken), Jacques Pepin ' s Kitchen i American Brasserie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mięso
23
Dodaj notatki moje notatki
24
edytuj moje notatki
25
zrobione
26
Recenzje
27
napisz własną recenzję
28
Możesz uwierzyć, że nikt jeszcze nie przejrzał tego przepisu? Wnikliwe i dobrze poinformowane recenzje naszych członków są częścią tego, co sprawia, że Epicurious jest najlepszą witryną z jedzeniem na świecie. Zaloguj się, aby jako pierwszy przejrzeć ten przepis i wyrazić swoją opinię.
29
autor: {{=recenzent
30
Info }} on {{=date }}
Składniki, których będziesz potrzebować
Daktyle
31
przepis w skrócie
1
Bulgur,
Składniki, których będziesz potrzebować
Bulgur
2
Trzonek Jagnięcy,
Składniki, których będziesz potrzebować
Jagnięcina
3
Czosnek
Składniki, których będziesz potrzebować
Czosnek
1
Marokańczyk
1
Zima
2
{{ _.each(items, function (item) { }}
3
{{=pozycja.tytuł }}
4
{{ }); }}
5
Więcej przepisów od Bon Appétit
6
podobne przepisy
7
Przełącz
8
poprzedni
9
Piersi z kurczaka z suszonymi pomidorami i czosnkiem
Składniki, których będziesz potrzebować
Pierś Z Kurczaka
Suszone Pomidory
Czosnek
Słoik Bezpestkowych Konfitur Malinowych
10
saved
11
Rolada Z Indyka Pieczona W Piecu
Składniki, których będziesz potrzebować
Cała Turcja
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
12
saved
13
Polędwica wołowa z polędwicą Zielono-czosnkową z Czerwonym i żółtym pieprzem
Składniki, których będziesz potrzebować
Polędwica Wołowa
Papryka żółta
Czosnek
Rozkosz
14
saved
15
Kurczak marokański z Zakonserwowanymi cytrynami i zielonymi oliwkami
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwki Zielone
Meyer Lemon
Cały Kurczak
16
saved
17
Lasagne z pomidorami i mozzarellą
Składniki, których będziesz potrzebować
Rozdrobnione Surowe Ziemniaki
Pomidor
18
saved
19
Pieczony Czerwony Lucjan z sosem Tamaryndowym
Składniki, których będziesz potrzebować
Lucjan Czerwony
Tamarynd
SOS
20
saved
21
Grillowane Kotlety Jagnięce Charmoula
Składniki, których będziesz potrzebować
Kotlet Jagnięcy
22
saved
23
Polędwiczki wieprzowe z kolendry w sosie marchewkowo-imbirowym