Marokańska jagnięcina z Tabbouleh i chrupiącym czosnkiem

Marokańska jagnięcina z Tabbouleh i chrupiącym czosnkiem
Need a dairy free main course? Marokańska jagnięcina z Tabbouleh i chrupiący czosnek może być super przepis spróbować. Jedna porcja zawiera 505 kalorii, 15g białka, oraz 37 g tłuszczu. Ten przepis służy 6. Na 2,64 zł za porcję, ten przepis okładki 16% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Ten przepis jest typowy dla kuchni middl eastern. Jeśli masz bulgur, sól i pieprz, oliwa z oliwek, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Aby zużyć sok z cytryny można śledzić to danie główne z Ciasteczka cytrynowe z lukrem cytrynowym Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 48%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Marokańska jagnięcina, Marokańska Jagnięcina, oraz Marokańska Jagnięcina.

Instrukcje

1
Dodaj bulgur do dużego garnka z lekko osoloną wrzącą wodą. Zmniejszyć ogień i dusić bulgur 10 do 12 minut lub aż po prostu przetargu.
Składniki, których będziesz potrzebować
BulgurBulgur
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
2
Bulgur spuścić w durszlaku. Pozostawić do ostygnięcia, a następnie przenieść do małej płytkiej miski.
Składniki, których będziesz potrzebować
BulgurBulgur
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
DurszlakDurszlak
Do Szczotkowania I SmażeniaDo Szczotkowania I Smażenia
3
Dodaj sok z cytryny, natkę pietruszki, pomidora i 1 łyżkę oliwy z oliwek i wrzuć, aż wszystkie ziarna będą pokryte dressingiem. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Przykryć i przechowywać w lodówce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
Sok Z CytrynySok Z Cytryny
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
Pietruszka-naćPietruszka-nać
ZiarnaZiarna
PomidorPomidor
4
Rozgrzej piekarnik do 177°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
5
Podgrzać pozostałą 1 łyżkę oliwy z oliwek w średniej wielkości, o grubym dnie zapiekanki lub piecu holenderskim na średnim ogniu. Gdy olej jest prawie palenie, dodać jagnięcinę i zapiekać przez 8 do 12 minut lub aż ładnie rumiane ze wszystkich stron.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
JagnięcinaJagnięcina
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piec HolenderskiPiec Holenderski
6
Podczas jagnięcina jest brązowienie, dodać cebulę, marchew, i seler na patelni wraz z tymiankiem. Od czasu do czasu mieszamy warzywa.
Składniki, których będziesz potrzebować
WarzywaWarzywa
MarchewMarchew
SelerSeler
CebulaCebula
TymianekTymianek
JagnięcinaJagnięcina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
7
Dodać czerwone Wino i gotować, aż zmniejszy się do kilku łyżek.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czerwone WinoCzerwone Wino
8
Dodać wystarczającą ilość wody, aby pokryć jagnięcinę i doprowadzić do wrzenia, mieszając dno patelni drewnianą łyżką, aby rozpuścić wszelkie rumiane ciała stałe w cieczy.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
JagnięcinaJagnięcina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
łyżka Drewnianałyżka Drewniana
PatelniaPatelnia
9
Zdjąć z ognia i przykryć zapiekankę szczelną pokrywką.
10
Umieść na środku piekarnika i gotuj przez 1 godzinę lub aż mięso będzie miękkie i prawie spadnie z kości. Odstawić i pozostawić do ostygnięcia. Gdy ostygnie, schłodzić jagnięcinę do momentu podania. Wyrzucić warzywa i zioła.
Składniki, których będziesz potrzebować
WarzywaWarzywa
ZiołaZioła
KościKości
JagnięcinaJagnięcina
MięsoMięso
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
11
Wlać olej roślinny do małego, głębokiego rondla na głębokość 1h cali.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej RoślinnyOlej Roślinny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
12
Podgrzewać na średnim ogniu, aż termometr do głębokiego smażenia zarejestruje 163°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Termometr KuchennyTermometr Kuchenny
13
Smażyć plasterki czosnku na oleju przez 1 do 2 minut lub aż zmienią kolor na złoty. Obserwuj uważnie, ponieważ bardzo szybko się smażą.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzosnekCzosnek
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
14
Wyjąć z oleju łyżką szczelinową na ręcznik papierowy, aby osuszyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
łyżka Szczelinowałyżka Szczelinowa
Ręczniki PapieroweRęczniki Papierowe
15
Przenieść na płaski talerz, doprawić solą i pozostawić do całkowitego ostygnięcia. Gdy ostygną, smażone plasterki czosnku staną się bardzo chrupiące.
Składniki, których będziesz potrzebować
Smażony CzosnekSmażony Czosnek
SólSól
16
Aby służyć, wyciągnąć lub pokroić mięso z kości i pokroić na małe kawałki.
Składniki, których będziesz potrzebować
KościKości
MięsoMięso
17
Umieść część tabbouleh na każdym z 6 małych talerzy wraz z niektórymi jagnięciną. Każdą porcję ułożyć chrupiącym czosnkiem.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzosnekCzosnek
JagnięcinaJagnięcina
18
Smak
19
Książka, korzystając z bazy danych USDA Nutrition
20
Był również czterokrotnie nominowany do Nagrody Jamesa Bearda dla najlepszego szefa kuchni na Środkowym Zachodzie, zdobywając nagrodę w 200
21
Tru, która otworzyła swoje podwoje w maju 1999 roku, została nominowana do Nagrody Jamesa Bearda w 2000 roku dla najlepszej nowej restauracji i uznana za jedną z 50 najlepszych restauracji na świecie przez Condé Nast Traveler. Tramonto jest współautorem, wraz ze swoim partnerem Gale Gand, amerykańskich Brasseries i jajek z mąki maślanej.Mary Goodbody jest znaną w kraju pisarką i redaktorką żywności, która pracowała nad ponad czterdziestoma pięcioma książkami. Jej ostatnie tytuły to Williams-Sonoma Kitchen Companion, the garden Entertainment Cookbook i Back To The Table. Jest redaktorką kwartalnika IACP Food Forum, pierwszą redaktorką naczelną magazynu Cooks, a także redaktorem naczelnym magazynu Choc-olatier i magazynu Pastry Art & Design.Tim Turner jest uznanym w kraju fotografem kulinarnym i stołowym. Jest dwukrotnym zdobywcą nagrody Jamesa Bearda za najlepszą fotografię kulinarną, ostatnio w 200
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
CukierCukier
JajkoJajko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SzpatułkaSzpatułka
22
Jego wcześniejsze projekty to Charlie Trotters Recipes, Charlie Trotter 's Meat and Game, The Inn at Little Washington, Norman' s New World Cuisine (by Norman Van Aken), Jacques Pepin ' s Kitchen i American Brasserie.
Składniki, których będziesz potrzebować
MięsoMięso
23
Dodaj notatki moje notatki
24
edytuj moje notatki
25
zrobione
26
Recenzje
27
napisz własną recenzję
28
Możesz uwierzyć, że nikt jeszcze nie przejrzał tego przepisu? Wnikliwe i dobrze poinformowane recenzje naszych członków są częścią tego, co sprawia, że Epicurious jest najlepszą witryną z jedzeniem na świecie. Zaloguj się, aby jako pierwszy przejrzeć ten przepis i wyrazić swoją opinię.
29
autor: {{=recenzent
30
Info }} on {{=date }}
Składniki, których będziesz potrzebować
DaktyleDaktyle
31
przepis w skrócie
1
Bulgur,
Składniki, których będziesz potrzebować
BulgurBulgur
2
Trzonek Jagnięcy,
Składniki, których będziesz potrzebować
JagnięcinaJagnięcina
3
Czosnek
Składniki, których będziesz potrzebować
CzosnekCzosnek
1
Marokańczyk
1
Zima
2
{{ _.each(items, function (item) { }}
3
{{=pozycja.tytuł }}
4
{{ }); }}
5
Więcej przepisów od Bon Appétit
6
podobne przepisy
7
Przełącz
8
poprzedni
9
Piersi z kurczaka z suszonymi pomidorami i czosnkiem
Składniki, których będziesz potrzebować
Pierś Z KurczakaPierś Z Kurczaka
Suszone PomidorySuszone Pomidory
CzosnekCzosnek
Słoik Bezpestkowych Konfitur MalinowychSłoik Bezpestkowych Konfitur Malinowych
10
saved
11
Rolada Z Indyka Pieczona W Piecu
Składniki, których będziesz potrzebować
Cała TurcjaCała Turcja
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
12
saved
13
Polędwica wołowa z polędwicą Zielono-czosnkową z Czerwonym i żółtym pieprzem
Składniki, których będziesz potrzebować
Polędwica WołowaPolędwica Wołowa
Papryka żółtaPapryka żółta
CzosnekCzosnek
RozkoszRozkosz
14
saved
15
Kurczak marokański z Zakonserwowanymi cytrynami i zielonymi oliwkami
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwki ZieloneOliwki Zielone
Meyer LemonMeyer Lemon
Cały KurczakCały Kurczak
16
saved
17
Lasagne z pomidorami i mozzarellą
Składniki, których będziesz potrzebować
Rozdrobnione Surowe ZiemniakiRozdrobnione Surowe Ziemniaki
PomidorPomidor
18
saved
19
Pieczony Czerwony Lucjan z sosem Tamaryndowym
Składniki, których będziesz potrzebować
Lucjan CzerwonyLucjan Czerwony
TamaryndTamarynd
SOSSOS
20
saved
21
Grillowane Kotlety Jagnięce Charmoula
Składniki, których będziesz potrzebować
Kotlet JagnięcyKotlet Jagnięcy
22
saved
23
Polędwiczki wieprzowe z kolendry w sosie marchewkowo-imbirowym
Składniki, których będziesz potrzebować
Polędwiczki WieprzowePolędwiczki Wieprzowe
KolendraKolendra
MarchewMarchew
ImbirImbir
SOSSOS
24
saved
25
Pieczona Kura Kornikowa z pikantną salsą owocową
Składniki, których będziesz potrzebować
Kury KornwalijskieKury Kornwalijskie
OwoceOwoce
Nóż Do Obierania (używaj Z Osobą Dorosłą)Nóż Do Obierania (używaj Z Osobą Dorosłą)
26
saved
27
Kotlety jagnięce z kolendrą i Chile
Składniki, których będziesz potrzebować
Kotlet JagnięcyKotlet Jagnięcy
KolendraKolendra
Papryka ChiliPapryka Chili
28
saved
29
następny
30
przejdź do mojego pudełka z przepisami
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia11
Magazyn