Marchewka Ziemniaczana Latkes
Marchewka ziemniaczana Latkes jest bezmleczne i wegetariańskie przystawka. Ten przepis sprawia, że 24 porcje z 59 kalorii, 2G białka, oraz 2G tłuszczu każdy. Na 15 centów za porcję, ten przepis okładki 5% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest idealny do Chanuka. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Udaj się do sklepu i podnieś mąkę uniwersalną, cebulę, olej roślinny i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Ten przepis od Epicurious ma 1 fanów. Ten przepis jest typowy dla kuchni żydowskiej. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 36%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Placki marchewkowo-ziemniaczane, Szybkie placki ziemniaczano-marchewkowe, oraz Placki ziemniaczane z buraków i czerwonej cebuli z puree z marchwi i chrzanem i kminkiem Creme Fraiche.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 121° z regałem w górnej i dolnej części.
Umieść 1 lub 2 stojaki chłodzące na dużej patelni z metalowymi stojakami chłodzącymi.
Marchew obrać i grubo rozdrobnić w robocie kuchennym wyposażonym w średni krążek rozdrabniający (lub grubo zetrzeć w misce za pomocą dużych otworów w kształcie łzy na tarce pudełkowej).
Powtórzyć z ziemniakami i cebulą.
Dodaj sok z cytryny i wrzucić do herbu.
Przenieść mieszaninę do ręcznika kuchennego (Nie tkaniny frotte) i zamknąć w ręczniku, a następnie wycisnąć jak najwięcej płynu, jak to możliwe.
Wytrzyj miskę do czysta, następnie Przywróć warzywa do miski i wymieszaj z mąką, jajkami i 1 łyżeczką soli, aż się połączą.
Rozgrzać olej w dużej 12-calowej patelni nonstick na średnim ogniu, aż się połyska. Napełnij miarkę 1/4 filiżanki mieszaniną latke i ostrożnie łyżką do patelni, a następnie lekko spłaszczyć do średnicy 3 cali za pomocą żaroodpornej szpatułki.
Forma 5 więcej latkes w patelni i smażyć, aż spody są złote, 2 do 3 protokół. (Jeśli latkes brązowy zbyt szybko, zmniejszyć ciepło.) Obrócić i smażyć na złoty kolor z drugiej strony, o 3 minuty więcej.
Przełożyć na papierowe ręczniki, aby na krótko odcedzić, a następnie przenieść do metalowego stojaka ustawionego na blasze w piekarniku, aby się ogrzać. Zrób więcej latkes w ten sam sposób.
Latkes można przechowywać w piekarniku do 1 godziny.