Marchew z konfiturą morelową
Przepis Marchew z konfiturą morelową można przygotować w około 30 minut. Ten bezglutenowy, bezmleczny, lakto ovo wegetariański i wegański przepis przeznaczony jest dla 6 osób i kosztuje 92 centy za porcję. Ta przystawka ma 163 kalorie, 1 g białka i 0 g tłuszczu na porcję. 1 osoba przygotowała ten przepis i zrobi go jeszcze raz. Ten przepis z Allrecipes wymaga konfitury morelowej, młodej marchewki, skrobi kukurydzianej i złotych rodzynek. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis uzyskał dobry wynik łyżeczkowy wynoszący 63%. Jeśli podoba Ci się ten przepis, przejrzyj podobne przepisy: Konfitury z moreli, Konfitury z kurczaka z morelami i Konfitury z moreli i cytrusów.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 325 stopni F (165 stopni C).
W rondlu na dużym ogniu zagotuj marchewkę z wodą. Zmniejsz ogień do średniego, przykryj i gotuj na parze, aż marchewki będą miękkie, około 5 minut.
W międzyczasie w rondlu wymieszaj konfiturę morelową, skrobię kukurydzianą, suszone morele i rodzynki.
Postaw na średnim ogniu i gotuj, aż mieszanina zacznie bąbelkować, zgęstnieje i stanie się przezroczysta, od 2 do 3 minut.
Gdy marchewki się ugotują, odcedź je i dodaj do konfitury morelowej.
Wlać do naczynia do pieczenia i piec w nagrzanym piekarniku, aż sos zgęstnieje i zmieni kolor na jasnobrązowy, około 15 minut.